Kan langdurige diarree bij een kat kwaad?

Mijn (tienjarige) kater heeft zowel een blaasgruis als voedselallergieprobleem, waarvoor hij uitgebalanceerd voer krijgt van de huisarts. Hij heeft echter al maanden diarree waarvoor behandelingen niet baten. Uit onderzoek komt niet een specifieke oorzaak.
Hij maakt een heel gezonde indruk (glanzende vacht, levendig, eetlust, natte neus) en lijkt nergens last van te hebben.
Zal ik het gewoon maar zo laten of toch maar (duur) specialistisch onderzoek laten doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het feit dat hij diarree heeft is niet goed natuurlijk. Het is een teken dat zijn darmen niet goed hun werk doen. Ook bestaat het risico op uitdrogen. Ik zou hier zeker mee terug gaan naar de dierenarts en eventuele andere oorzaken uitsluiten. Komt het door de voedselallergie dan zal je toch, in overleg met je dierenarts, moeten gaan zoeken naar een ander voer.

Ik zou voor de zekerheid maar even naar de dierenarts gaan voor specifiek dit probleem. Onze kat had dit probleem ook, en de dierenarts heeft dit goed verholpen.

Het is van belang de oorzaak van de diarree te achterhalen. Door diarree verliest een kat veel vocht, terwijl het toch al zulke slechte drinkers zijn dat ze dit verlies er niet bij kunnen hebben. Ook kan door langdurige diarree door darmontsteking de darmwand blijvend beschadigd raken. Dan speelt nog het probleem dat voedingsstoffen niet voldoende opgenomen kunnen worden. Ik zou toch adviseren een specialist te raadplegen. Zorg er verder voor dat de kat genoeg vocht binnen krijgt. Zet her en der water neer: vers, oud, met waterplantjes, een fontein, enz. Geef liever natvoer dan brokken. Probiotica geven is ook een heel goed idee. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100