We krijgen een jong katje in huis,en we willen graag creatief wat dingen vor hem maken,zoals een krabpaal,heeft iemand leuke ideen of andere tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als speeltjes: propjes, lege garenklosjes, kurken, snoeppapiertjes, pingpong balletjes, maak zelf pomponnetjes van wol, een stuk boa, oude kranten etc. Ritselslang: knip 1 pijp van een kindermaillot. Stop er een prop papier/balletje/aluminiumfolieprop in tot aan het 'voetje'en leg een knoop in de kous vlak na de prop, dan weer een prop en weer een knoop etc. Ga door tot het einde. Eventueel stop je hier en daar nog wat kattenkruid in de kous. De slang knispert en ritselt met elke beweging! Of vul een oude stoffen/wollen handschoen met papier/stro/raffia met wat kattenkruid en knoop deze dicht. Touwtje eraan en ophangen. Hoer meer de vulling knispert/kraakt hoe interessanter. Plastic, cellofaan etc is ook heel geschikt als vulling. Of maak van wc-rollen/keukenrollen een piramide door ze op elkaar te plakken. Wat tissues met kattenkruid erin, of propjes papier en snoepjes erin verstoppen. Of bouw een 'flat' van verschillende maten kartonnen dozen. Maak verschillende groottes gaten erin. Zodat de kat zowel in de dozen kan of er met een pootje in de gaatjes kan hengelen. Hang touwtjes met speelgoed aan het bouwwerk etc. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos als je eenmaal doorhebt wat een kat leuk vind. Vooral dingen die knisperen/ kraken/ stuiteren of slingeren krijgen veel aandacht. Veel speelplezier met je kleine.

De standaard muisjes bij de dierenwinkel doe. Het meestal goed op jonge leeftijd. Misschien een keukenrol en daarin gaten maken met een balletje erin. Mijn kat word speels van een laserpointer, als je mar niet in ze ogen schijnt. Maar beter is gewoon speelgoed te nemen;)

een plastic boodschappen tas doet het ook altijd goed, een bolletje wol, knijpers, misschien heb je nog knikkers, wat ze bij mij ook nog heel leuk vinden is vogel veren die kun je ook gewoon buiten vinden. je hoeft echt niet perse speeltjes te kopen je moet gewoon kijken waar ze graag mee spelen dat is per kat toch weer verschillend veel speel plezier met je jonge katje

HALLO ik wil ook nog even reageren.ik haal bij de buurtsuper altijd van die sier lintjes kun je pakken in allerlei kleuren,dit wordt gebruikt voor kadootjes,of bloemen ,ik bind ze aan een bamboestokje uit de tuin en ze heeft een pracht van een hengel. een propje aluminiumfolie vind ze ook prachtig,eigenlijk hoef je niets te kopen, wel wissel ik haar speelgoed regelmatig om,zo vind ze een knikker ook geweldig, zo heb ik ontdekt dat ze crepepapier enorm leuk vind,duikt ze onder ,het ritselt en ze houden van verstoppertje spelen, ik wens je veel plezier met je nieuwe aanwinst .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100