begrijpt een hond een betekenis van een zoen?

Als je een hond een zoent geeft begrijpt de hond dan dat dat een zoen is (liefde)? Alleen een zoen geen knuffel of aai erbij.

Toegevoegd na 7 minuten:
Als je een hond een zoen geeft ziet de hond dat dan ook als een zoen(liefde)? Alleen een zoen geen knuffel of aai erbij.

Effe normaal Nederlands geschreven lastig via mobiel typen vandaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee een hond ziet daar geen enkele betekenis in. Heb jij honden elkaar weleens zien zoenen?;-))

De hond interpreteert de aanraking. Het is de intentie waarmee de aanraking wordt gegeven (aai, kus, duw, tik) die op de hond overkomt. Als jij lief wilt zijn en een vertrouwensband wil opbouwen door hem te aaien, te knuffelen of een zoen te geven, zal hij het ook als zodanig ontvangen als een lief gebaar. Geef je hem een duw omdat hij in de weg staat, een tik of struikel je over hem, dan zal ook dat naar de intentie gemeten worden.

Nee.. Een hond, maar ook wel een kat en vele andere zoogdieren reageren niet 'zoals mensen onderling' elkaar een zoen geven . Bovendien is elkaar kussen ook nog cultuur-eigen en er zijn immers culturen waarbij het kussen niet eens voorkomt. toen de Chinezen vroeger leerden kennismaken met de'westerse kus, gruwden ze en leek het voor hun een lichtere vorm van' kannibalisme'!( dus bijna letterlijk zo lief en om "op te vreten"!;) Maar honden kennen vooral de hondentaal en deze is ook universeel gelukkig:) Wel voelen ze meestal feilloos aan met welke intentie wij ze benaderen! Voelen is dan via hun instinctieve zintuigen, meestal dan de reuk en gehoor(de klankkleur en intonatie) en is vaak een combi.) De zachte aanraking en warmte ervaren ze als 'goed' maar of dit via de lippen of via een kroel gaat, maakt ze niets uit!

Een zoen zoals jij hem beschrijft geef je per definitie met je lippen. Aangezien mensen de enige dieren zijn die naar buiten stekende, rode lippen hebben kan een hond de betekenis van een zoen niet begrijpen. Aan je gelaatsuitdrukking kan hij wel zien dat het een gebaar van genegenheid is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100