Waarom zit er zoveel graan in hondenvoer?

En dan naast het feit dat het goedkoper is dan vlees, en dus een makkelijk vulmiddel. Elk merk heeft wel graan erin, meestal als hoofdbestanddeel.

Heeft een hond er ook wat aan? En zo ja, wat heeft de voorkeur: mais, tarwe, rijst, ...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het wild eten jagers als wolven ook granen e.d.; ze eten nl. ook het darmkanaal van de prooi op.

alleen vlees zou niet goed zijn. Zelf combineer je je maaltijd ook met brood, rijst of pasta. Granen zijn gewoon erg voedzaam.

In brokken zit veel graan. Graan komt niet of nauwelijks voor in de natuurlijke voeding van de hond, hondachtigen en de wolf. Het komt wel voor in de brok. In grote hoeveelheden. Meestal zo rond de 50% van het totaal. Graan is een goedkope energie leverancier en daarom zit het in de brok. Een hond haalt zijn energie uit eiwit, vet en koolhydraten. Graan levert voornamelijk koolhydraat en dus energie. Maar het is de goedkoopste energieleverancier en dus goedkoop voor de fabrikant. En dan te bedenken dat de hond een vleeseter is. Granen, in deze hoeveelheden, kunnen schimmels en gisten (op de huid en in de darm) veroorzaken. Toegevoegd op 07-05-2009 17:32:14 In onderstaande link van de huisdierendokter.nl nog wat aanvullende informatie over hondenvoer!

Bronnen:
http://www.happydogshop.nl/honden-leesvoer...
www.huisdierendokter.nl/voeding.html - 26k

Als de hond alleen vlees zou eten komt de hond diverse voedingsstoffen te kort. In de vrije natuur haalt de wolf de extra voedingsstoffen uit de darmen van de prooi. (Pens in de winkel voor de hond.) Het is dus makkelijker om de hond een totaal product te geven. Het kan wel alleen vlees maar dan moet je ook pens geven. Heb je wel eens Pens klaar gemaakt voor je hond?

Honden eten zelfs paardenpoep. Zelf kan hij niet eten wat het paard wel kan en niet volledig verteerd.

dan blijft die gezond

Bronnen:
weet ik

volgens mij heeft rijst de voorkeur. teveel graan is niet goed, een beetje wel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100