Hoe zie je aan een vreemde kat dat het verdwaalt is (welk gedrag) ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om zich heen zoekend kijken, weinig tot geen besef wat er om 'm heen gebeurd ( rijdende auto's, fieters etc) grote pupillen, en een diepe *miauw*. sommige blijven de hele tijd op 1 plek zitten, andere gaan in paniek, zonder op te letten de straat over. In dit soort situatie's worden katten dus ook snel aangereden. Als je vermoed dat je een verdwaalde kat heb gezien, bel dan even de Dierenambulance, zij kunnen de chip uitlezen ( als de kat een chip heeft ) en zo zien waar hij thuis hoort.

Vaak zijn de katten die "verdwaald" zijn, of iig op onbekend terrein, stukken schuwer en zullen niet snel dichtbij komen. Nieuwsgierigheid veranderd dan in voorzichtigheid.

dat is in eerste instantie erg moeilijk in te schatten. al dan niet schuw gedrag zegt niet alles; je hebt timide katten die op eigen terrein altijd zeer op hun hoede zijn, en je hebt zelfverzekerde katten die beslist niet in paniek raken als ze verdwalen. wij als dierenambulance zijn daarom terughoudend katten die er goed uitzien van de straat te halen. vaak wordt het pas duidelijk dat de kat langdurig verdwaald is als hij in een slechte conditie raakt: onbehandelde wonden, vlooien en teken, klitten, mager zijn. op dat moment plukken we ze van de straat, want dan is er hoe dan ook iets mis en heeft het beestje hulp nodig.

er is geen specifiek gedrag voor een verdwaalde of niet verdwaalde kat. de ene kat is de andere niet... je hebt uitbundige benaderbare katten en natuurlijk ook schuwe, voorzichtige katten. als een kat verdwaald zou zijn en hongerig, kun je je voorstellen dat hij naar je toe komt om eten te krijgen. als een kat verdwaald zou zijn en zijn eigen eten kan vangen, zal de kat zich niet zo snel of helemaal niet laten benaderen... antwoord : je ziet niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100