Waarom miauwt mijn kat zoveel?

Ik word er echt gek van... elke ochtend (nu ongeveer een week of 2 dat hij dit doet) als ik nog heerlijk aan het slapen ben, is Mickey aan het miauwen op zo'n vreselijk hoog toontje (dat is overigens gewoon zijn normale miauw).

Ik heb altijd eten in het bakje dus hij kan geen honger hebben, Puma doet het niet, hij hoeft zich niet te vervelen want ze zijn met z'n 2 en als ik wakker ben vermaakt hij zich prima ook zonder mij..

Ook merk ik dat als ik achter mijn computer zit, Mickey regelmatig achter mij gaat staan en ook gaat miauwen, hij wil dan aandacht, meestal blijft hij dan lekker staan om geaaid te worden maar soms rent hij ook weer direct weg als ik hem wil aaien..

Ik probeer het te negeren maar dat lukt mij niet goed, als hij 's ochtends zo miauwt, zeg ik wat tegen hem, geef ik hem een aai en dan negeer ik hem en probeer weer te slapen, maar hij gaat maar doooooooooooor. En aan de ene kant vind ik het wel schattig want hij loopt rustig over mij heen als ik slaap, ruikt aan mijn haar, likt mijn haar, gooit mijn drinken op het nachtkastje om, haha, maar ik ben chronisch ziek en heb mijn rust wel nodig en ik word nu toch wel vervelend wakker elke keer... iemand die weet wat het zou kunnen zijn en wat ik eraan kan doen? Alvast bedankt.

Oh, er zijn overigens meerdere vragen over miauwende katten maar niet met antwoorden waar ik iets aan heb.. :)!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kat probeert je te sturen en dat lukt hem heel aardig. Wanneer je hem alleen al aankijkt is dit beloning genoeg en heeft hij je aandacht. Dus wel of niet willen aaien, daar draait het hem niet om. Katten zijn uitermate slim. Vaak hebben ze precies door hoe ze met hun mensen om kunnen gaan en weten door bepaald gedrag het zo te regelen dat er wat leven in de brouwerij komt. Een jonge kat heeft enorm veel energie. Om dit kwijt te raken zou hij in de vrije natuur van alles voor zijn neus krijgen. I.d.v.v. muizen, vogels, blaadjes en insekten kan hij overal achteraan en er is altijd entertainment. Wanneer dit er niet is, zal hij ergens met zijn hobby's naartoe moeten. Dus waarom zou ik dat mens niet eens uit proberen? Een andere kat is lang niet altijd genoeg om aan je speelkwartier te komen. Katten zijn over het algemeen ook solitaire jagers. Maar zijn collega begrijpt hem als geen ander: hij is immers zelf een kat en heeft vanaf hun kennismaking altijd dezelfde, consequente, en zwart-witte aanpak gehad. Dat geeft duidelijkheid naar de miauw-kat en dan heeft hij er geen last van op de momenten dat het gemiauw begint. Om de energie kwijt te kunnen zal je enige creativiteit aan de dag moeten leggen. Verstop de kattenbrokken. Zo boots je het jagen/zoeken na en moet je kat het e.e.a. doen om aan zijn kostje te komen. Leg brokjes verspreid: achter een gordijn, op de vensterbank, krabpaal, plint, radiator, kortom: verzin steeds verschillende plaatsen waar wat liggen kan. Wees hierin niet voorspelbaar. Ik weet niet in hoeverre je je zelf lichamelijk vooruit kan, maar er zijn voerpuzzels en voerballen voor katten te koop. Ook een doos met gescheurde papiersnippers (geknipt papier kan snijden in de huid) en daar brokjes in strooien kan ook. Of gooi brokjes over de trap of door een lange gang. Spelen met een hengel met een veer o.i.d. eraan kan ook. Je kunt dit zolang doen als wenselijk is, maar stop voordat de kat zijn aandacht verliest. Hij moet leren dat jij zoveel mogelijk de regels bepaalt. Voor nu kun je iets volkomen tegenovergestelds doen: i.p.v. hem aan te kijken, te praten, sta je op en verlaat je het vertrek. Je wacht (ongeveer 10 tellen) en je gaat weer verder met wat je deed. Negeer hem. Het kan lang duren voordat hij dit door heeft. Probeer hem eerst zijn energie kwijt te laten raken. Een dier leert nl. makkelijker wanneer hij prettig in zijn vel zit. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100