bestaat er zoiets als 'paracetamol' (qua werking) voor honden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat heet namelijk rimadyl. Je moet je hond NIET gewone paracetamol geven, want dat is namlijk giftig voor honden!

Er bestaan verschillende pijnstillers voor honden. Deze zijn onderzocht op effectiviteit, veiligheid en bijwerkingen. Het gebruik van pijnstillers voor mensen bij honden kan erg gevaarlijk zijn. De meest gebruikte pijnstillers voor honden behoren tot de zogenaamde NSAIDs (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). Deze medicijnen hebben naast een pijnstillende werking ook een ontstekingsremmende werking. Voorbeelden zijn meloxicam (Metacam) en carprofen (Rimadyl).Voor sterkere pijnstilling bestaan er ook opiaten (morfine-achtige stoffen).

Bronnen:
https://www.hondenpage.com/honden-encyclop...

Ja, er bestaat zowel voor mensen als voor honden als voor welk dier dan ook een heel simpel alternatief dat quasi exact hetzelfde doet en dat is water, veel water. Water drinken werkt in feite even pijnstillend als een pijnstiller met het enige nadeel dat de blaas zwaarder belast wordt.

Bij dierenarts zijn pijnstillers te verkrijgen, maar die hebben vaak wel bijwerkingen. Natuurlijk is het goed de oorzaak te behandelen als dat mogelijk is. een natuurlijke pijnstiller is PUUR plus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100