Hoeveel moet ik mijn kat te eten geven? (hij is 10maanden en al een beetje te dik)

Elke keer als ik mijn kat voer geef geef ik hem een handje vol en dat doe ik om,

06.00,(plus een kwart bakje zachtvoer),

om 09.00,

om 13.00,

om 17.00(plus een kwart bakje zachtvoer),

om 21.00,

en voor ik ga slapen rond 12.00 nog eens brokjes.

Als ik om 6uur naar onder ga zit de kat al op me te wachten bij de deur en geeft me kopjes en miauwt tot dat ik hem eten geef (als of hij vergaat van de honger)
En dat zelfde doet hij precies om 5uur.

Hij eet altijd netjes zijn bakje leeg, en als ik zelf iets eet zit hij te bedelen voor meer.

Wat kan ik doen voor hem, zodat hij geen honger leid maar ook niet te dik(ker) word?

Is het misschien een idee om hem om 9uur s'morgens en 9uur s'avonds kattenmelk te geven in plaats van brokjes? Of word hij ook dik van melk?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste katten hebben behoefte aan 50-60 gram kattenbrokken (droog) per dag. Dus 5x een handje vol is prima als het "handje vol" ongeveer 10 gram weegt. Even wegen dus. En het zachte voer hierbij rekenen! Ik lees dat je hem melk geeft. Gewone koemelk is niet geschikt voor katten. Ze krijgen er diarree van omdat ze het melksuiker (de lactose) niet goed verdragen. Geef liever elke dag fris water of speciale kattenmelk. Meer info over kattenvoer en hoeveel vind je hier: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/41985-kattenvoeding-hoeveel-voer-heeft-de-kat-nodig.html Toegevoegd na 2 minuten: Je kunt bij de genoemde link ook lezen hoe je kunt nagaan of je kat te dik is. Raadpleeg bij twijfel de dierenarts. Deze kan je ook goed informeren over welke hoeveelheden geschikt zijn voor jouw kat. Het gaat nl. wel om zijn gezondheid. Toegevoegd na 4 minuten: Haha, ik lees nu dat je kattenmelk geeft. Prima, maar als je kat inderdaad te dik is is water wellicht beter. (-;

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

mijn kat krijgt 1x per dag een zakje voer en de rest van de dag staat er droogvoer/brokken zo veel hij wil en water natuurlijk. De meeste katten weten wat ze nodig hebben en eten niet meer. (in tegenstelling tot honden zeggen ze). Baby katjes moet je vaak eten geven, misschien geef je hem wel te vaak, het is geen baby meer, elke keer als jij het neer zet denkt hij, ha lekker en gaat eten, misschien als je in 1x zijn portie voor die dag neer zet leert hij het zelf doseren. Op de zakken voor staat vaak hoeveel gram ze per dag mogen, desnoods weeg je het Melk zou eigenlijk af en toe een extraatje moeten zijn want het is eigenlijk niet eens goed begreep ik ooit. En weet je zeker dat hij dit is (en het is geen zwangere "zij" hoop ik voor je)? Toegevoegd na 1 minuut: dat hij dit is = dat hij dik is

Bronnen:
http://www.dierenartseibergen.nl/dieren/katten/

allereerst je laatste vraag; ja, ook van kattenmelk wordt je kat dik. een kattenmaagje is na 3 uur leeg, en daarna krijgt je kat snel weer honger. geen wonder dus dat je kat bedelt. verder is hij nog niet volledig uitgegroeid. ik zou het heel anders aanpakken. ik zou de kat ad libidum voeren, dus zorgen dat hij altijd brokjes ter beschikking heeft. geef een goed merk, dus liever geen supermarktvoer vol vulmiddelen die je kat ongebruikt weer uitpoept. het dik worden kan je tegengaan door dagelijks intensief met je kat te spelen. iedere avond zitten ze hier al klaar om te rennen en te springen tot ze er bijna bij neervallen. hengeltje met veter eraan en laserlampje bewijzen goede diensten. zo krijgt je kat voldoende te eten, maar blijft hij ook slank en in vorm. bovendien verstevig je zo de band met je kat.

Als het even kan moet je kat naar buiten. Van beweging blijven ze gezond, sterk en slank, net als wij eigenlijk.

als je kat graag melk drinkt, doe er dan water bij half melk half water. let er wel op dat je kat in de winter altijd wat dikker is dan in de zomer.

Ik geef mijn kat die klein van stuk is 2 x 20g (bentokronen)per dag (ook af en toe supermarktvoer maar dan 2 x 30g). Verder eet ze nog wel eens een muisje. Daar komt ze in de winter van aan omdat ze minder actief is maar in de zomer rent ze alles er vrolijk weer vanaf. Ze was een zwervertje dus altijd eten ter beschikking hebben ging totaal niet goed.

Als hij nu al wat te dik is, moet je minder geven dan je deed. Ik zou de tijd tussen het voeren rekken en er minstens een of meer maltijden tussenuit halen. Tuurlijk zit hij al blij op je te wachten. Omdat je eten geeft. 's Morgens voer, na de lange nacht. En 's avonds om 6 uur weer een portie. En dan tussendoor alleen een snack, gezond. Iets van knabbelspul voor zijn tandjes of fruit. En dat voor het slapengaan weer. Wel altijd vers water. Melk is een dikmaker. Inderdaad dan verdunnen met water half om half.

Jouw frequentie van voeren is prima, zou zelfs nog iets meer mogen! Katten eten in het wild ook meerdere malen per dag. Niet elke kat weet maat te houden, dus ik zo er niet op gokken. Wat je nog zou kunnen doen is voedselverrijking. In het wild gaat een muis ook niet in een bakje zitten wachten tot de kat hem op komt eten. Dus laat je kat werken voor zijn eten! Je kan voedsel verstoppen in voederpuzzels, in torens van wc-papiertorens. Ook kan je brokjes gooien zodat hij er achteraan moet rennen. Ben je wat langer van huis, verstop dan brokjes door het hele huis. Daar is hij wel even zoet mee! Komt jouw kat ook buiten? Kattenmelk is nergens voor nodig. Katten kunnen prima met alleen water. Wij mensen zijn de enige zoogdieren die na het zogen nog steeds melk drinken, dieren doen dat op volwassen leeftijd niet meer. Wat voor soort voer geef je de kat? Wellicht is dat de dikmaker? Geef nooit zomaar minder voer, doe dit alleen in overleg met de dierenarts. Goede kwaliteitsvoer is vrij van granen en suikers. De energiewaarde is hoog, waardoor je er minder van hoeft te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100