Stel: je hond, van tien jaar, raakt verlamd. Wat nu?

De achterpoten kunnen hem niet dragen. Zijn achterkant sleept. Is een karretje/rolstoel goed voor hem? Hij is een bulldog van tien jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja er zijn hele goede oplossingen voor! En je hond kan het leren: http://www.hondenrolstoel.nl/ Wel erg sneu voor je hond en jij.

Zie ook dit verhaal over een verlamde teckel en zijn 'rollator'. Toegevoegd na 8 uur: Sorry, er ging iets mis met de bron!

Bronnen:
http://www.huisdiereninfo.nl/honden/nieuws...

een karretje of rolstoel? het idee alleen al dat je er voor openstaat!!...nee verlos hem uit zn lijden.......lekker laten (in)slapen........wat zielig zo ''karretje''......dat wens je toch geen1 dier? Dan hou je het dier alleen in leven, voor jezelf.!!.nee...dat KAN echt niet.........gun hem zn rust

Nee,al was die hond 6 mnd.In laten slapen is beter.Natuurlijk krijg ik hier commentaar op,maar dit is gewoon mijn mening.Als een mens onnodig lijdt,kan hij kiezen voor euthenasie,en voor een dier moet zijn baasje hiervoor zorgen.

Wat is goed voor hem? Ik zou 'm rust gunnen. Ik zou 'm laten inslapen. Natuurlijk wil je je hond nog graag bij je houden, maar je kiest toch wat beter is voor je hond. Je houd van dat beest, gun hem dan rust en niet laten rondlopen in zo'n karretje omdat de baas nog geen afscheid kan nemen. Nee, wanneer een hond zijn eigen lichaam niet meer dragen kan dan is het aan de baas om voor een betere oplossing te kiezen.

In laten slapen

Anders dan de meeste voorgaande antwoorders, zou ik het zeker proberen. De alternatieven zijn om hem de rest van zijn leven laten slepen met zijn achterlijf of hem meteen maar afmaken. Er zijn goede oplossingen hiervoor in de handel. Of je hond na een revalidatieperiode vooral gelukkig is met zijn hervonden vrijheid, of dat hij levenslang zou moeten lijden, is iets dat je als liefhebbende eigenaar zelf het beste in kan schatten. Jij kent je hond, wij niet.

Het aanpassingsvermogen van een hond van 10 jaar is uiterst klein. Ook door een ziekte wordt zijn geestelijke veerkracht er niet beter op. Ik denk dat je de hond beslist geen gunst bewijst door hem in deze nieuwe situatie te brengen. Dit wordt echt een voor de hond stress-volle oplossing. Gun hem zijn rust, ook al doet dat vreselijk pijn.

Een hond met een karretje is misschien wel menselijk, maar een hond is geen mens....... Ik vind het egoistisch: je wilt het dier niet kwijt, maar het is een dier. Afscheid nemen en dood horen bij het leven. Het lijkt mij voor een dier geen leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100