hoe krijg je het nachtritme uit de hond?

Mijn hond is vorige week ziek geweest met diarree waardoor ze er overdag en s avonds veel uit moest. Toen het beter ging wilde ze er s avonds ook uit en als ik dit negeer dan gaat ze spontaan in de bench poepen.
Overdag als ik werken ben zit ze alleen en dan gaat het wel goed en voor ze ziek werd ging het ook goed, heeft ze nog nooit in de bench gepoept, en nu kan ik haar om 10 uur uitlaten en kom ik om 1 uur in de woonkamer en heeft ze in de bench gepoept. Het frustrerende is als ik haar s avonds negeer poept ze en als we uit gaan s nachts kan het best zijn dat ze alleen een plasje doet. Ik krijg haar niet meer uit het ritme terwijl het s middags of als ik weg ben wel goed gaat. Wie heeft er tips???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat de darmflora (nog) niet op orde is. Bespreek het voor de zekerheid eens met de dierenarts en neem zo nodig urine en ontlasting mee voor onderzoek. Je kunt het e.e.a. proberen met probiotica. Bespreek dit met de dierenarts. Er zijn ook dierenartsen die hier geen kaas van gegeten hebben. Dan kun je zelf proberen de hond eens wat volle(geiten)yoghurt te geven. Wel apart van de maaltijden, bijv. tussen de middag, zodat het elkaar niet kan beïnvloeden. Pas hier wel mee op: veel honden kunnen niet tegen melkproducten. Dan kun je geitenyoghurt proberen. Vaak gaat dit beter dan yoghurt van de koe. Van het merk VSM is o.a. acidophilus verkrijgbaar. In overleg met de dierenarts kun je dit eens proberen. Qua dosering zou ik proberen het per kilo lichaamsgewicht te doen. (Een kind van 1 jaar weegt ongeveer 10 kilo.) Probeer de tijd van voeren eens wat te veranderen. Maak de maaltijden kleiner, geef eens wat later ontbijt of avondeten. Ben je veranderd van voer? Dit kan er ook mee te maken hebben. Je kunt eens kijken of je met een webcam o.i.d. (babyfoon met videofunctie is ook handig) de hond kan filmen. Zo kun je zien of hij het echt uit hoge nood doet, of ergens hevig van schrikt, of je in de maling neemt. Over het algemeen is het zo dat, wanneer een hond in zijn bench poept/plast, hij het echt niet langer meer kan ophouden. Een hond zal niet makkelijk zijn nest bevuilen. Het kan ook zijn dat de bench te groot is. Heb je toevallig een grotere bench in gebruik sinds kort of is de bench verplaatst? Dan is ze misschien haar vaste plek gewoon kwijt. Als ze een loopje met je neemt kun je het volgende proberen, maar het kan een aantal keren duren voordat ze het door heeft: Wanneer ze je roept ga je de 1e keer/nacht een grote ronde. De 2e keer/nacht een kleine ronde. De 3e keer/nacht tot op de hoek. De 4e keer/nacht in de tuin (als je die hebt). De 5e keer/nacht laat je haar in de tuin en ga je zelf binnen wachten (1 minuut). De 6e keer/nacht laat je haar in de tuin, doe de lichten uit en ga je naar bed. Je laat haar pas weer binnen als het echt tijd is om op te staan. Neem de hond wel serieus: als je zelf ziek bent geweest is het weleens moeilijk aan te voelen of je echt moet of valse aandrang hebt. Dat is bij honden net zo. Ze kunnen het alleen niet makkelijk duidelijk maken. Veel beterschap! Toegevoegd na 5 minuten: Ik lees nu dat je schapenbonbons geeft.Kan de laxering verklaren.De ingrediënten kunnen in de tussentijd ergens anders verkregen zijn. Laat ze even weg!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100