Mijn kat speelt met de waterbak, wat te doen?

Er is een eerder een vraag gesteld over het spelen met de waterbak, maar ik vraag niet waarom hij dit doet want ik weet dat mijn kat ermee speelt uit plezier maar ik wil graag weten hoe ik dit moet oplossen.

Mijn kat vind water leuk aangezien ik dit heb aangemoedigd (al dan niet met de waterbak). Maar hij speelt nu opeens wel de waterbak (sinds een dag of 2) en daarvoor heeft hij dat nooit gedaan, er is geen ander waterbakje dus ik snap niet waarom hij dit nu opeens doet.

Ik heb er al een zwaarder bakje neergezet maar hij schept dan het water eruit en verschuift het (krijgt hem niet om). Ik weet niet wat ik moet doen, ze moeten natuurlijk kunnen drinken maar ik wil niet elke keer de vloer nat hebben (i.v.m. schade). Ik heb ook al een handdoek op de plek gelegd maar die weet hij ook te verslepen... wie heeft de gouden tip?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst, je hebt het over een bakje. Het best geef je je kat te drinken uit een ruime schaal, zo ruim dat de snorharen de kanten niet raken, dat vindt een kat het prettigst. Zorg verder voor meerdere drinkplekken: katten zijn erg slechte drinkers, en water zien doet drinken. Zet deze schalen in een onderbak, zodat knoeien geen kwaad kan. Toegevoegd na 11 minuten: Een teiltje van de Blokker zou moeten volstaan.

wellicht is een kuikendrinkbak een oplossing. Door de gaten is het moeilijker het water eruit te 'scheppen' voor je kat. Ik weet eerlijk gezegd niet of de gaten groot genoeg zijn voor de snuit van je kat.....

Bronnen:
http://www.kippenhuis.nl/drinkbak-7gaten-kuikens

Als je kat vaak buiten is (ik weet niet waar je woon, in de stad of op het platteland) dan drinkt hij vaak genoeg water. Wij geven onze kat nooit water omdat hij dat buiten altijd doen (wij wonen op het platteland ;))

Doe het water in een ruime, rubberen kom, dat schijnt te werken, ook een ijsblokje in het water kan wonderen doen. Er bestaan ook kattenfonteinen, die aangaan als de kat eraan komt.

Bronnen:
http://members.ziggo.nl/j.devogel/info%20k...
http://www.agradi.nl/kerbl-rubber-bak-11-l...
http://www.bitiba.nl/shop/katten/voerbak/k...

Wij hebben ook een kat die graag met water speelt. Buiten hebben we nu klein fonteintje op zonne energie waar ze mee speelt. Binnen een waterbak met flesje er op bij action vandaan en die staat op een plateau waar je eigenlijk laarzen op zet. Daar zit een randje op dus vloer blijft droog.

Je zou een grote (bad)handdoek onder zijn waterbak neer kunnen leggen, met een zwaar voorwerp op een of meer randen. Zo kan je kat hem niet verslepen en je hoeft noppes te betalen voor bijv. een nieuwe vloer. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100