Onze kat is vorige week doodgebeten door een Amstaff. Ze werd aangevallen door een losgebroken hond. Kan dit nog gebeuren aub eens hij gebeten heeft ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. De hond ziet een kat van nature uit nl. als prooi en heeft een instinct om te jagen. Een hondeneigenaar kan een pup zodanig socialiseren (dit moet wel voor een bepaalde leeftijd gebeuren en liefst al vanuit de fokker dus zo jong mogelijk) dat hij katten negeert of tolereert. M.n. hondenrassen die, vanuit hun achtergrond (dus het oorspronkelijke doel waar ze voor gefokt zijn) later moeilijkheden kunnen veroorzaken, zullen in de socialisatieperiode extra aandacht moeten krijgen op onderdelen waarin ze de neiging kunnen krijgen om hun tanden te gebruiken. Honden en katten kunnen in principe heel goed samen leven. De eigen katten hebben bij honden een streepje voor. Katten op straat behoren niet tot de roedel. Wij hebben zelf honden en katten. Dit gaat prima. Katten op straat worden weg gejaagd, maar niet gevangen. Een kat leert een hond nl. zijn persoonlijke zone te respecteren. Bij onze eigen katten is dit ongeveer 40 cm. rondom. Wanneer onze honden een vreemde kat tegenkomen houden ze een eerbiedige afstand. Als de kat zich omdraait naar de hond toe gaat de hond de confrontatie niet aan. Wanneer een (ik ga er vanuit dat je vraag over een volwassen hond gaat) hond geleerd heeft dat een kat (of een konijn, muis e.d.) vangen en doden hem iets oplevert (het succesvol vangen van een prooi is een enorme beloning voor een hond) is het heel moeilijk hem te leren juist die prooien te negeren die zo aantrekkelijk zijn.

Ja, als de hond weer losloopt kan deze weer een kat vangen. Mij is geleerd dat als een hond eenmaal bloed geproefd heeft, en weet hoe het is om te jagen, dat dat zeer moeilijk te verleren is. Triest voor je dat je zo je kat bent kwijtgeraakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100