Ik heb twee volwassen katten geadopteerd van vijf jaar. Hoelang zullen ze moeten wennen ?

Overdag verstoppen ze zich onder een kast of bed, kan je er niet aan en laat ik ze dan ook met rust. Ze zijn dan angstig. 's Nachts komen ze kopjes geven terwijl ik slaap of miauwen. Ze zijn al ongeveer vijf dagen bij mij. Hoelang "wentijd" hebben katten nodig ? Hoe laat ik ze 's nachts slapen en overdag naar ons toe komen. Ik weet dat je niets kan forceren en ze best met rust laat zodat ze na een tijdje zelf afkomen ... maar hoe lang zou het ongeveer duren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb sinds kort een cavia, het is geen kat maar ook een dier, mijn cavia deed er een maand over om te wennen. Je moet je katten vooral aan z'n omgeving laten wennen. Veel succes !

Hoe lang dit duurt ligt helemaal aan de kat. Ze komen 's nachts al wel bij je, dit omdat jij dan rustig bent en dan durven ze het wel. En inderdaad, je kunt niets forceren dit werkt niet. Een kat 's nachts laten slapen?? Je weet neem ik aan dat een kat een nachtdier is en overdag slaapt, denk niet dat je dit eruit kunt krijgen. Maar om een antwoord te geven, de ene kat (die van mij o.a.) waren al helemaal gewend en niet meer angstig na 1 dag, de andere met een week, de andere met 2 weken, de andere met een maand pas, dat ligt geheel aan de kat en zijn achtergrond. Met katten moet je gewoon veel geduld hebben. Wil je dat ze overdag naar je toe komen, maak jezelf klein en maak geen geluid, leg eventueel wat lekkers bij je in de buurt zodat ze dit kunnen ruiken want ja voor eten wil een kat nog wel eens komen ;P, als ze naar je toe komen, raak ze dan niet aan en maak ook geen geluid of onverwachte bewegingen, zodra zij jou hebben aangeraakt (kopjes, of als jij je hand uitsteekt dat ze hieraan ruiken) kun je ze zachtjes aaien. Probeer dit eens een paar keer en als dit niet lukt moet je toch heeeeeeeel veeeeeel geduld hebben.

Waar komen de katten vandaan, hoe waren ze daar, altijd al samen? Dat soort dingen spelen mee. Is gewoon niet te zeggen hoe lang het duurt dus. Geef ze de tijd en ruimte. Laat ze wel binnen eerste tijd. En tijdens voeren kun je proberen of ze geaaid willen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100