wat te doen aan en slecht genezende wond bij een kat?

Mijn kat heeft een lange tijd geleden een wond opgelopen, en het geneest niet goed. Steeds als er een korstje op zit, gaat het weer bloeden. Dan komt er een soort geel laagje op, wat vervolgens een korstje wordt. En dat gaat weer bloeden. Mijn ouders willen niet naar de dierenarts omdat ze denken dat er niks aan is te doen. Weet iemand iets wat zou kunnen helpen, buiten de dierenarts? Klein detail is dat ze al 17 is en dat zou ook met de slechte genezing te maken kunnen hebben. Ze lijkt er niet echt last van te hebben, maar het lijkt me beter als het geneest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kat is erg schoon van zichzelf, ze houdt de wond waarschijnlijk zelf misschien te schoon, door telkens eraan te likken. Mogelijk likt ze het korstje eraf, waardoor het gaat bloeden, en dan met haar ruwe tong ook nog langs de verse, genezende wondranden, dat doet het genezingsproces ook niet goed. Waarschijnlijk helpt het als zij een paar dagen niet bij de wond kan, dus niet likken of krabben. Mogelijk kun je de wond droog afdekken met een verband, wat je regelmatig wisselt, aangezien buitenlucht het beste is om een wond te laten genezen. In het andere geval zal ze zo'n "lampenkap" on haar kop moeten, zodat ze zelf niet bij de wond kan.

Goed schoonmaken en insmeren met berkenteerzalf (verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak). Beter niet met blote handen, want de zalf stinkt nogal en je krijgt het moeilijk van je vingers. http://www.beestenboelxl.nl/Beaphar-berkenteerzalf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100