Machtsstrijd of Goedkope Smaak?

Voor mijn dwergkees pup, nu 10 maanden, kreeg ik een zak van 3 kilo Eukanuba kado. Daar kan ze een maand van eten! Duur kwaliteitsvoer, aanbevolen enz. Ik wou dat wel proberen, en zelfs gaan kopen als deze gratis zak op is. Tot nu toe kreeg ze brokjes uit verschillende supermarkten, verschillende merken, en die eet ze allemaal met smaak.

De Eukanuba heeft ze nu een paar dagen gehad, en ze at het gelijk op zoals normaal, tot gisteravond. Ze rook eraan en liep erbij weg, en vanochtend weer, het staat er nog net zo...

Ze is totaal niet ziek, heel erg actief als altijd, vrolijk en speels. Niet overgegeven of zoiets, en er is ook niets bijzonders gebeurd. Drinken doet ze wel. Ik was bang dat ze misschien iets mankeert, bv zere keel, tanden enz. Maar een blokje smeerkaas, om haar te verleiden (dat krijgt ze normaal natuurlijk nooit!) ging erin als koek. Ook 2 Frolicjes (die gebruik ik als snoepjes) at ze achter mekaar op. Ook een paar brokjes Eukanuba die ik haar uit mijn hand gaf. Maar als ik dan naar haar etensbak wijs loopt ze erbij weg.

Wat nu? Kan dit machtsstrijd zijn, vanwege pubertijd? Ik eet alleen wat jij me met de hand geeft want dat vind ik leuker? Of: Ik lust dit echt niet en ik blief weer goedkope supermarktbrokjes?

Wat zegt het panel: Wachten tot ze vanzelf zoveel honger heeft dat ze de Eukanuba puppybrokjes wel eet? Of toch maar iets anders geven, zoals de Frolic die ik wel in huis heb? Hoewel dat eigenlijk belonen is, want dat is voor haar snoep...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mendy , 'n hond is net als de mens , 'n gewoontedier.Als je na lange tijd iets nieuws geeft hebben ze daar moeite mee . Mensen die ik goed ken , en die lief zijn voor hun honden , mogen hun hond gratis bij mij brengen als ze op vakantie gaan. In bijna alle gevallen eten ze de eerste dag niet mijn voer. Ik geef ze geen ander voer , en op dag 2 eten ze de bodem uit de bak. Mijn moeder zei in m'n jeugd tegen mij , als ik zei "dat lust ik niet" , "dan heb je geen honger". En ze had 100% gelijk . Datzelfde geldt ook voor jouw schattige hondje . Ik durf om alles te wedden dat ze het na 1 dag wel op eet , mits je haar geen ander voer geeft . Nog even terzijde: GEEF JE HOND NOOIT ZOETIGHEID! Hun tanden gaan rotten en veel pijn doen , maar ze kunnen het NIET zeggen .Dus ze lopen hun HELE leven met kiespijn . Ik heb mijn honden nog nooit voer gegeven van 'n bekend merk .Ik koop nu al jaren 10 kg. zakken bij de LIDL .Mijn Rottweiler is bijna 12 jaar , heeft nog nooit ook maar iets gehad , en heeft nog geen grijs haartje.Als je de analyses van de div. hondenbrokken naast elkaar legt ( wat ik gedaan heb) zit ten er op fractionele verschillen na, PRECIES dezelfde grondstoffen in . Laat nog 'ns weten hoe het gegaan is a.j.b.

Ze gaat vanzelf wel weer eten hoor. Dit kan inderdaad met de puberteit te maken hebben evenals het wisselen van de brokken. Als ze normaal direct eet als je ze voert, haal je de brokken na een kwartiertje weer weg als ze niks eet op dat moment. Ze krijgt dan in de gaten dat ze alleen kan eten wanneer jij dat beslist, voeder tijd dus! Toegevoegd na 3 minuten: Een andere tip, vermeng de brokken met elkaar. Ik zelf ben nooit geen fan van goedkope brokken geweest die bevatten meestal teveel zout o.a. Als je weer eens bij de dierenarts komt, vraag wat het best is voor je hond.

Honden hebben een heel ander spijsverteringsstelsel dan mensen. Het went aan een bepaald soort voer en het is beter om niet te vaak over te schakelen. Een hond weet ook niet of voer duur of goedkoop is. Kijk de eukanuba nog even aan en schakel anders terug op het voer dat ze wel at. Kijk uit met Frolic, ze vinden het ontzettend lekker omdat de smaak heel zout is (en daar houden honden van). Het is niet geschikt als dagelijks voer, omdat het risico bestaat dat door het teveel aan zout de nieren worden aangetast. Als snoepje af en toe prima, maar dus niet als dagelijks voer. Een probleem met het gebit ligt niet voor de hand bij een hond van 10 maanden oud. En dan zou ze ook de frolic niet eten.

Ten eerste, Eukanuba is écht slecht voor. Dit geldt ook voor supermarkt voer. In Eukanuba zit minder zout, en minder smaakstoffen dan in supermarkt voer. Dus waarschijnlijk is het net iets minder lekker. Als je je hond goede brok wilt geven zou ik Acana, Taste of the wild, Dog Lovers Gold of Orijen geven. Verder vindt je in de supermarkt ook KVV, je hebt Rodi en Smuldier. Smuldier is beter als Rodi. Er zijn betere KVV's: Lotgering etc. Het beste is BARF(Bones And Raw Flesh). Dit klinkt heel moeilijk en duur, maar het is het tegenovergestelde. Meestal kom je óf net iets duurder uit of goedkoper zelfs! Een menu maken is heel simpel ook! Ik zou me even verdiepen in hondenvoer als ik jouw was! Verder is het inderdaad óf de pubertijd, óf ze voelt zich niet lekker. Ik geef je even een goede raad: Als je hond niet eet, geeft nóóit meer of iets lekkerder erin. Wijs er niet extra na oid, dan krijgt ze júist extra aandacht, snap je? Dus gewoon neer zetten, eet ze het niet? Haal het na 5 minuten weg en bied het later nog eens aan. Een hond kan 2 weken zonder eten, zonder écht half dood te gaan ofzo. Meestal eten honden al na 3 dagen, dus maak je geen zorgen! Herhalen, herhalen, herhalen en al snel zal je pubertje doorhebben dat ze maar beter meteen kan eten, anders is het weg! En over je machtsstrijd, lees dit: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie%3F.php

Ik gaf mijn hond altijd royal canin brokken en daar heeft hij het altijd goed op gedaan. Frolic is veel te zout en niet goed voor de hond. Je kunt je beter bij één soort voer houden,kijk het een paar dagen aan en eet hij dan nog niet dan kun je altijd een bezoekje aan de DA overwegen. Hij is nu tien maanden dus misschien zou het er ook aan kunnen liggen dat hij aan het wisselen is met z'n gebit. Toegevoegd na 4 uur: Als je hond lichamelijk niets mankeert dan zou het goed een machtstrijd[aandachtsprobleem kunnen zijn. Geen aandacht aan geven en kijk het dan even aan. Nog niet zo lang geleden zag ik dit probleem ook bij Cesar Milan en ook dit was een aandachtsprobleem dat het hondje niet wilde eten,het baasje schonk daar veel te veel aandacht aan.

Kijk even in haar bekje: het kan zijn dat ze bijvoorbeeld en ontsteking heeft en dat daardoor het kauwen van veel hard voer een probleem is. Het lijkt mij geen probleem van gebitswisseling, omdat die na een maand of 7 klaar is, maar misschien is het sowieso raadzaam even je dierenarts te bellen om te vragen wat je moet doen. Je zou het voer wat je altijd geeft met wat heet water kunnen overgieten, zodat het zacht wordt en geven als het is afgekoeld. Eet ze het dat dan wel, dan is het geen machtsstrijd. In ieder geval niets te eten geven tussendoor, alleen haar normale voer, al dan niet zacht gemaakt. Totaal verder ook geen aandacht aan geven: eet ze niet, dan haar bakje weghalen, klaar en een paar uur later weer aanbieden. Belangrijk lijkt me wel contact op te nemen met je dierenarts. Het kan natuurlijk een machtsstrijd zijn, maar dat kan hij dan beter beoordelen dan jij...en wij op GV al helemaaaaal niet ;-)) Heel veel succes!!! Wat een schatje trouwens!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100