Kan ik MDF gebruiken voor een cavia huisje?

Ik wil graag een huisje voor mijn cavia's maken maar kan ik hiervoor mdf gebruiken, en welke verf heb ik hier voor nodig. Ik weet dat ik verf op waterbasis moet gebruiken maar moet ik nog ergens anders op letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

MDF is niet geschikt, zoals anderen ook al aangeven. Niet alleen giftig bindmiddel wat je cavia gaat opknagen, maar ook giftig fijnstof als je gaat zagen en schuren. Bovendien is het niet zo stevig als je het gaat schroeven of timmeren. Gebruik gewoon massief vurenhout, of grenen of lariks. Wel onbehandeld, dus geen geimpregneerd tuinhout. Je kunt het onbehandeld gebruiken, lariks blijft dan van de 3 het langst mooi. Wil je toch een kleurtje, dan kun je ook kleurbeits van bijvoorbeeld Ikea gebruiken. Die is ook geschikt voor kinderspeelgoed en kinderbedjes. Als een baby er veilig op kan sabbelen en knagen, kan jouw cavia dat ook. Veel knutselplezier met je cavia!

Nee, ik zou geen mdf gebruiken. MDF is gemaakt van vezels die bij elkaar worden gehouden met een soort bindmiddel/lijm. Omdat cavia's aan hout knagen, is mdf niet geschikt. Gebruik liever onbehandeld vurenhout of koop een kant en klaar huisje wat vaak van dunne twijgen is gemaakt. Toegevoegd na 1 minuut: Nog een reden om geen mdf te gebruiken is dat het hout 'zuigt', ook de pies van de meestal niet zindelijke cavia's. Dat gaat enorm stinken en uiteindelijk zal het huisje ook gaan rotten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100