Als je allergisch bent voor kattenharen, welke kat kun je dan het beste nemen?

Maar je wilt ontzettend graag een kat!

Toegevoegd na 1 uur:
Zou een lapjeskat kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij een Blauwe Rus. Ik heb er een en die levert honderd keer minder haaruitval dan de Brits Korthaar van mijn dochter. Het is alleen een heel aparte kat qua karakter, geen kat voor iedereen. Beetje eenkennig maar zéér trouw. Gaat niet graag naar buiten en is geen 'miauwert'. Staat ook bekend als een kat die weinig allergieën opwekt.

Omdat problemen worden veroorzaakt door de met allergeen beladen huidschilfers, is een hypoallergene kat niet mogelijk. Als je een kat neemt die weinig of geen vacht heeft, kun je er toch allergisch voor zijn. Allergiespecialisten beweren dat katten met weinig of geen vacht kunnen je niet helpen. Sommige fokkers van katten als de naakte Sfinx of de lichtbehaarde Cornish en Devon Rex beweren het tegendeel.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

Mijn man is ook allergisch voor katten, maar sinds dat wij een witte kruising siamees /europese korthaar hebben, heeft hij geen last meer. Allergie wordt veroorzaakt door huidschilfers en niet door haren, dus een zo goed als "naakte" kat maakt dan ook niets uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100