Wat moet je doen als je vis vol zit met kuit

ze is helemaal bol, echt op springen. Het vel gaat er bijna van af, zo lijkt het, ze heeft een witte vlek op zijkant van de buik. Wat moet ik doen. Het gaat om een goudkarper in de vijver van zo'n 10 cm lang. De buik lijkt al zo'n 5-6 cm doorsnee.

De andere vissen helpen dus niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niets, het komt wel goed.

Bronnen:
ervaring met aquarium

helemaal niet het komt er van zelf uit, en dan heb je weer een slank visje, het gaat makkelijker dan bij bijv. puppy's hihi

Laten zwemmen waar die zwemt, niets aan doen, hij valt vanzelf af binnenkort...

Het is niet mogelijk dat het een goudkarper is, dat worden hele grote vissen waarvan de vrouwtjes wel 1 m. lang kunnen worden, en je hebt het over 10 cm. dit is nog een babytje goudkarper, kan dus nooit kuit hebben. Wat wel mogelijk is dat je goudvis bedoelt en er zijn dwerggoudvissen die van nature een dikke buik hebben, dan zou 10 cm. lang wel kunnen. Wat ik echter denk, dat je gewoon een zieke vis hebt, want nu al zo dik van kuit is te vroeg, waarschijnlijk heeft je vis waterzucht, ze worden dan zo dik als een tonnetje, het is een ontsteking waar ze uiteindelijk aan dood gaan en heeft meestal te maken met een slechte waterkwaliteit, de g.h. waarde is dan veel te laag. Zou het even laten testen en daar wat aan doen.

Wachten tot ze gaat kuitschieten. Je kunt niets anders doen lijkt me.

zijn het niet de mannetjes die kuitschieten?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100