mijn kat met fiv is verkouden is het slim om met hem naar de dierenarts te gaan?

Hey mijn kan heeft fiv(katten aids) en hij is verkouden (hij niest en heeft een snotneus) kan ik dan beter met hem naar de dierenarts gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij kent je huisdier het beste, jij weet hoe hij normaal reageert, is hij minder levendig, drinkt of eet hij minder of anders dan normaal, slaapt hij meer of minder dan normaal, dan zijn dat allemaal redenen om hem na te laten kijken, ga dus op je eigen gevoel af of hij wel of niet naar de dierenarts moet, bij twijfel kun je altijd even bellen.

Ja hoor, de kans op verdere besmetting bij de DA (dit bedoel je?) is behoorlijk klein, want het virus wordt overgebracht via bloedcontact. Vooral via vecht- en bijtwonden worden katten geïnfecteerd. Omdat katers veel vaker vechten is het percentage geïnfecteerde katers tweemaal zo groot als geïnfecteerde poezen. De ziekte komt het meest voor onder normale huiskatten die naar buiten gaan. Katten die binnenshuis leven in een groep waar de rangorde bepaald is zullen elkaar niet snel besmetten doordat ze niet veel vechten met elkaar. Dus zodra je je kat in een mandje vervoert naar de DA, is de kans op besmetting van ook tal van andere ziekten bijna nihil ;)

dat hangt er van af. waarschijnlijk heeft je kat niesziekte; een virus wat de kat zelf moet overwinnen. zolang het snot helder is, zou ik niet naar de dierenarts gaan. als het snot echter gelig of groenig is, dan is er een bacteriele infectie bijgekomen, en heeft antibiotica wel degelijk zin. je zou met je dierenarts kunnen bellen, en vragen of het hem zinvol lijkt je kat lysine te geven. de werking hiervan is bij de herpesvariant van de niesziekte bewezen. hou je ook in de gaten dat je kat goed blijft eten? verwarm het natvoer wat, zodat de geur beter vrijkomt, of geef sterk geurend voer zoals tonijn. beterschap voor je katje!

JA!!! Zeker doen want een FIV kat heeft toch al minder weerstand!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100