Hoe kan ik kattenvoer lekkerder maken?

De kat likt de laatste tijd eerst de saus van de brokjes, waardoor er droge brokjes achterblijven. Als ze die dan niet direct opeet, drogen die helemaal uit en blijven ze dus staan.
Kan ik het bijvoorbeeld mengen met een beetje 'mensen'-jus? Of is dat te zout?
Mengen met (warm) water werkt niet. Daar trekt ze d'r neus voor op. Zo ook mengen met een beetje slaolie.
De kat is al wat ouder en is gewoon van nature minder gaan eten. Ik verwen haar dus gewoon wat extra. Ze hoeft niet naar de dierenarts.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen jus voor mensen geven, en ook geen slaolie, vet en zout is niet goed voor je kat. Je zegt dat ze niet naar de dierenarts hoeft, maar dat zou alleen zo zijn als je vorige week nog bent geweest. Wellicht heeft ze last van haar gebit, en likt ze liever dan dat ze kauwt. Katten weten pijn goed te verbergen, dus denk hier niet te licht over. Ze eet minder zeg je, ook dat is onderzoek waard. Van nature minder gaan eten bestaat natuurlijk niet: minder eten kan goed een lichamelijke oorzaak hebben. Niet het antwoord wat je wilde horen, maar ik hoop toch dat je er wat mee doet. Zeker oudere katten moeten regelmatig een senioren-check ondergaan. Dan antwoord op je vraag hoe je het voer lekkerder kan maken voor je kat: door het te verwarmen. Voer op temperatuur wordt meer gewaardeerd door voer wat recht uit het blik of zelfs uit de koelkast komt.

In elk geval géén mensen-jus, want die wordt op smaak gebracht met zout. Wat je nog zou kunnen proberen, is er een prakje van maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100