Waarom wordt mijn kat niet duizelig?

Ik kan mijn kat minutenlang ronddraaien in de bureaustoel en hij wordt niet duizelig. En ook bij 'spelletjes' draait ie maar door, en loopt zo zuiver verder rechtdoor. Heeft een kat een ander evenwichtsorgaan misschien, of heeft ie dat beter onder controle dan wij mensen?

Toegevoegd na 1 uur:
Toevoeging na veel persoonlijke opmerkingen:

Mijn kat vindt het leuk, en speelt met me in de draaiende stoel en geeft aan dat ie weer wil spelen in de stoel.
Het heeft niks te maken met pesten of mijn kinderloosheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Katten hebben een veel beter evenwichtgevoel dan wij. Ze lopen immers ook over hele smalle muurtjes als ware koorddansers. En als ze vallen rollen ze zich in de lucht om tot de pootjes weer beneden zitten. Maar eh... vind jou kat die draaimolenstoel leuk? Ik kan me voorstellen dat er katten zijn die erom vragen, (mijne hebben een schommel, waar ook niet alle katten gek op zijn), maar een kat is geen proefdier natuurlijk.

Dan draai je niet hard genoeg. Ik ben het met Naatje eens dat het wel wat dierenbeulerig is om dat met je kat uit te halen. Als je nou alleen maar even naar dit filmpje kijkt dan heb je het bewijs, en beloof je dan dat je je kat met rust laat?

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=hFhtOe5pnAw

Kijk hier maar eens naar: http://www.youtube.com/watch?v=MOsgzSL2W6I Toegevoegd na 15 minuten: Wat zielig zeg, kijk maar eens: http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=502071

Daarom vallen katten ook altijd op vier poten terecht he,

Het is met katten niet anders dan met mensen; de ene kan veel beter omgaan met dat effect dan de andere. Als je regelmatig ronddraait wennen je hersenen daar aan en negeren het verwarrende signaal uit je evenwichtsorgaan en richten zich meer op de ogen om de balans te hervinden. Negeer die negatieve uitspraken maar; ik heb zelf een jonge kat die expres met een noodgang op mijn bureaustoel springt om er lekker hard op te kunnen ronddraaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100