maakt het voor dieren uit hoe groot de beloning is? of letten ze enkel op hoevaak ze een beloning krijgen

als je een hond trant (of zoals ik een schaap) en je beloont ze beseffen ze dan ook de grote van die beloning

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is ge frequentie die het hem doet, niet de kwantiteit, Maar geen van beide moet je overdrijven.

Het gaat voornamelijk om het belonen op de juiste momenten. Maar ze merken wel het verschil tussen een beloning in de vorm van bijvoorbeeld een snoepje of een aai. Het snoepje werkt vaak beter als beloning maar kan er ook voor zorgen dat de dieren gaan schooien

De kwaliteit van de beloning is belangrijker dan de grootte. Een vingernagel groot is voor een hond meer dan voldoende, maar de geur die het afgeeft is wel heel belangrijk. Daarom zal worst en kaas en sterk geurende beloningen meer effect hebben dan een droog koekje. Je moet echter niet steeds een beloning geven, dan krijg je sleur en mist de beloning zijn doel. Je moet op onregelmatige tijd belonen, zodat de hond niet weet of de beloning wel of niet wordt gegeven en dit alles afwisselen met een aai of een vriendelijk wood.

Als je de het dier een brokje geeft gaat het om het lekkers. Dus wel zoveel dat die proeft dat het lekker is. Dan wil ze meer, als je dan leert dat het alleen een beloning is. Dan werkt het. Ikzelf haal meestal de brokjes door de helft. Ik heb namelijk een Labrador, die is makkelijk en gehoorzaam. Dat geeft o.a. kans op overgewicht. Maar Let OP! Niet elk trucje is een beloning waard.

Tijdens training is 1 snoepje altijd voldoende voor onze hond. Maar als het een tussendoortje is, bv voor wij naar bed gaan of de deur uitgaan, wil hij er altijd 2 of 3. Dit is meer een gewoonte geworden vandaar dat hij dat verwacht. Maar meestal krijgt hij van mij voor ik de deur uit ga een pensstaafje, en dan vraagt hij niet om een 2e. Dus het is maar wat je ze aanleert lijkt mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100