Waarom doet mijn kat raar 's nachts?

Hallo, mijn kat van bijna een jaar doet sinds 2 dagen geleden heel erg raar, ik zou echt niet weten hoe dit komt.
Als we 's nachts naar bed gaan mag hij overal in het huis lopen, waar ze ook maar wil. Maar ze ligt dan echt heel erg hard te miauwen, en lang. Heel mijn gezin wordt er wakker van en iedereen is uiteindelijk chagrijnig. Ik kwam net thuis van mijn werk en het eerste wat mijn kat deed is constant 'prrr' ofja zo heel raar miauwen. en hij heeft van dat soort spastische trekjes of wat dan ook, dus iets wat ze normaal nooit doet!
Ze komt anders nooit buiten alleen maar in mijn klein tuintje verder niet, en we hebben een hele grote hond maar daar heeft het volgens mij niks mee te maken. Maar in ieder geval kan iemand mijn please helpen om mijn kat dat af te leren of zeggen wat ze heeft?
Groetjes Belle.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt er op dat poes krols is. En dus aandacht van katers probeert te trekken... Afspraak maken bij de dierenarts en laten helpen. Helpt jullie weer aan nachtrust. Toegevoegd na 1 minuut: Wat extra informatie van een dierenarts: http://www.dierenarts-in-beeld.nl/preventie/kat/krolse-poezen

Je hebt het in je bericht over 'hij' en 'zij', dus wát is het, een poes of kater en is hij/zij gecastreerd? Een poes kan dus krols zijn of een kater die de hormonen door zijn lijf voelt gieren en er niks mee kan. Het is nú de tijd van krosle poezen, dat ook kan lijden tot vechtpartijen tussen katten onderling. Maak afspraak met dierenarts is mijn advies en laat je dier helpen, voor een poes sowieso beter ivm minder risico op melkklierkanker.

Misschien kun je haar mee naar bed nemen/Bench aanschaffen. Het kan komen omdat ze last heeft van iets als ze loopt. Ik zou in ieder geval haar poten en pootkussentjes laten controleren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100