Hoeveel eitjes leggen spinnen gemiddeld per keer?

Ik heb mijn bed naast het raam staan en ik heb mijn raam regelmatig open voor verse lucht. Ongewenst heb ik in plaats van verse lucht eerder verse spinnetjes in mijn kamer gekregen. Ik vermoed dat een spin die buiten bij mijn raam zit eitjes heeft gelegd en dat deze zijn uitgekomen. De spinnetjes vinden een warm plekje uiteraard wel gunstig en ik denk dat ze dus van buitenaf komen. Ze zijn heel klein, en tot nu toe heb ik er al een stuk of 10 die rond het raam en boven mijn bed zaten moeten doden.
Als ik ergens een haat aan heb zijn het wel spinnen. Je snapt wel dat ik nu absoluut geen zin heb om in mijn eigen bed te slapen, maar ik heb ook geen zin om de nachten op de bank door te moeten brengen.

Mijn vraag is, zoals u bovenaan kunt zien: hoeveel eitjes leggen spinnen gemiddeld per keer?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is afhankelijk van de soort en varieert van enkele tot 1000. Toegevoegd na 4 minuten: Gemiddeld denk ik dat je moet rekenen op enkele tientallen. Het goede nieuws is dat spinnen niet in je bed kruipen, niet in je mond vallen als je slaapt, je niet bijten en voornamelijk in huis jagen op andere insecten zoals muggen, zilvervisjes. Als het er wat veel zijn kun je ze ook op een papiertje schuiven en naar buiten gooien.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spinnen_(dieren)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100