Sinds wanneer hebben we huisdieren? En wat was de eerste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mens is ongeveer 16.000 jaar geleden begonnen met de domesticatie van de hond. Als jager/verzamelaar leidde de mens toen nog een zwervend bestaan. Vanaf ongeveer 10.000 jaar geleden vestigden steeds meer groepen zich in nederzettingen. Voor het eerst gebeurde dit in het Nabije Oosten. Het moment was aangebroken dat de mens op grote schaal dieren begon te houden en planten ging kweken.

Bronnen:
http://www.museumkennis.nl/nnm.dossiers/na...

Ik sinds 1974.. Een lief hondje was het!

De hond / wolf en het schaap waren de "eerste" huisdieren, niet zo als we nu huisdieren hebben overigens. Ze hadden een nut.

Een huisdier is een dier dat in of om het huis woont en leeft. In ruimere zin vallen ook boerderijdieren als paarden, koeien en geiten etc er onder (landbouwhuisdieren). Vroeger werden huisdieren voornamelijk gehouden om hun nut, bijvoorbeeld als waakhond, of een kat tegen de muizen. Tegenwoordig worden dieren vaak uitsluitend als gezelschapsdier gehouden. Het eerste dier dat door de mens om het huis gehouden werd, was de hond. In Nederland heeft meer dan de helft van alle huishoudens een huisdier. 22 op 100 Belgische huishoudens hebben minstens één hond en 23 op 100 minstens één kat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huisdier

Al in het stenentijdperk had de mens huisdieren. De eerste waren een vogel en een dinosaurus.

Bronnen:
The Flintstones...

Misschien de kat. Er is een verhaal, ik meen van Kipling, waarin de kat zijn wilde gangetje ging en in een hol bij de holbewoners domweg bij hun vuur ging zitten om zich te warmen.

Mensen hadden al vrij snel woningen (tenten of hutten) maar de CV liet nog lang op zich wachten en wat is dan handiger dan een paar koeien om het vooral 's nachts een beetje warm te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100