Wat is er mis met mijn hond en wat moet ik doen?

Hoi, mijn hond is sinds gisternacht aan het overgeven en hij geeft heel vaak over, hij trilt, zijn buik borrelt, hij is soms wat onrustig, soms kreunt hij (van de pijn?)
Mijn moeder wilt niet naar de dierenarts! Ze denkt dat het een griepje is. Wie herkent deze symptonen? En wat moet ik doen?

Het is trouwens een oude Jack-Russel

Groetjes Angelha.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga naar de dierenarts! Je kunt zo onmogelijk bekijken wat het is. Het kan een onschuldig griepje zijn, maar ik vind de reacties van je hond daar te erg voor. Het kunnen ook andere dingen zijn: misschien heeft hij een vreemd voorwerp ingeslikt, vergif binnen gekregen of een (besmettelijk) virus. Een dier is volkomen afhankelijk van zijn eigenaren. Daarom is een mens verplicht tot medische zorg voor zijn dier.

Wanneer een hond een paar keer braakt hoef je je geen zorgen te maken, maar wanneer dit al sinds 2 dagen is en hij ook pijn lijkt te hebben ( kreuen, onrustig zijn, trillen) dan zeker naar dierenarts. Drinkt hond wel en eten? Wat je tot bezoek dierenarts kunt doen is zelf rustig bij de hond zitten en over buikje strelen, aanraking en liefde is altijd goed. Dus hoop dat je moeder haar verantwoording neemt en dit oplost zo het hoort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100