Moet ik mijn goudvissen uit elkaar halen?

Ongeveer een maand geleden had ik twee sluimerstaarten gekocht. Helaas is er een daarvan overleden door problemen met zijn zwemblaas.

Omdat goudvissen groepsdieren zijn, heb ik een nieuwe gekocht voor de achtergebleven goudvis.

Eerst was de oude goudvis agressief naar de nieuwe. Ik heb toen de oude eruit gehaald, aquarium anders ingericht, en toen er weer bij gedaan.
Dit hielp niet. Hij bleef de goudvis is de schuilplek aanvallen.

Nu heb ik de schuilplek eruit gehaald (zitten nog wel plantjes in op te schuilen) en nu valt de nieuwe de oude constant aan.

Wat moet ik hieraan doen? Ze beide even apart uit de aquarium zetten? Of toch iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alle sluierstaarten kunnen 15 tot wel 30 jaar oud worden. Sluierstaarten kunnen niet samen met gewone goudvissen worden gehouden. De goudvissen zullen de dikkere sluierstaarten aanzien voor kuitrijpe vrouwtjes en jagen zo de sluier de dood in. Mannetjes krijgen als ze wat groter worden witte pukkeltjes op hun kieuwdeksels en borstvinnen en vrouwtjes niet. Ook niet alle sluierstaarten kunnen bij elkaar, de soort met de bolle ogen, kan niet bij de andere soorten, dit omdat ze een andere huisvesting nodig hebben. Ook moet je geen snelle vis bij een tragere vis zetten, dan eet de snelle vis al het voedsel op. Maar waar bij jou het probleem ligt, is dominantie, je kunt de vissen beter in een voor hen geschikt aquarium apart van elkaar zetten. Eerst was de oude dominant aan de nieuwe, omdat deze zich bedreigd voelde in zijn omgeving, nu is het andersom, de oude is een bedreiging voor de nieuwe, dit worden nooit vrienden.

Bronnen:
http://sluierstaart-info.blogspot.nl/

Je hebt geen geluk. Deze twee vissen accepteren elkaar niet. Misschien dat je via de dierenwinkel een van twee mag wisselen voor een andere. Alleen zul je met de hulp van de dierenwinkel tot een match dienen te komen waarbij de twee bij elkaar passen en elkaar accepteren. Misschien is doorzichtig scheidingwandje een mogelijkheid. Dan leren de twee samen te leven, zonder dat ze elkaar op kunnen jagen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100