Waarom blijven guppen in de vissenkom bovenin zitten?

Wij hebben nieuwe guppen gekocht voor in een vissenkom. Het zijn er 3. Er zitten in de onderkant steentje, ook zit er een waterplant in de kom.
Maar de guppen blijven alledrie bovenin de kom, echt maar net onder het wateroppervlak.
Wij vragen ons af waarom? Waarom zwemmen die guppen niet gewoon rond in de kom en waarom gaan ze niet naar beneden?

Bedankt voor uw hulp!

Weet jij het antwoord?

/2500

In een vissenkom is het gedeelte water dat met lucht in aanraking is maar klein. De hoeveelheid zuurstof in het water is daarom niet zo veel, dat zal door de guppen in de vissenkom snel zijn verbruikt. Zorg dus dat je het water belucht, dan zullen de guppen ook meer door de kom heen zwemmen. Beter nog is als je een gewoon aquarium neemt, daarin is het gemakkelijker om het goede leefklimaat voor je vissen te krijgen.

het meest waarschijnlijke is dat er te weinig zuurstof in het water komt. Als u geen pomp heeft zullen de visjes niet genoeg krijgen aan de plant. een kom (afhankelijk van de grote) is over het algemeen niet het meest geschikt voor vissen, ondanks dat dit wel zo verkocht word. Daarnaast zijn guppen tropische vissen en gedijen deze beter met een verwarmingselement om de temperatuur tot de ideale 26C te krijgen. Mijn advies zou zijn zorg ervoor dat het water genoeg ruimte heeft zodat er een (filter)pompje, verwarmingselement en daarnaast genoeg ruimte voor de visjes. Dit is enigszins haalbaar in een kom maar dan zal deze een aardig formaat moeten zijn. Succes met de guppen en veel plezier!

Omdat ze dan adem happen . Ik heb ook 21 guppy's en dat doen ze ook allemaal , dit is volkomen normaal . Een guppy is nu eenmaal niet een bodemvis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100