Hoe voorkom ik catfights?

Het dak van mijn huis is regelmatig (3x per week) het battleterrein van catfights. De buurtkatten gaan daar regelmatig met elkaar op de vuist, en maken dan veel herrie doordat het dakgrind alle kanten opvliegt. Hoe voorkom ik deze catfights? Het afzetten van mijn dak is niet haalbaar. Emmers water helpen maar voor even...

Ps.
Ik heb weleens gedacht om een webcam erop te zetten, maar zou dan te lang mijn pc aan moeten laten staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben veel last van katten in onze tuin, die planten vertrappen, op de stoelen zitten etc.. Het tuincentrum heeft ons geadviseerd een geluidsapparaatje aan te schaffen dat katten zou afschrikken. Vrij prijzig, maar het schijnt wel te helpen ...

je zou een hond kunnen nemen en die snachts op het dak zetten

Als het 's nachts gebeurt, dan zou je een lamp met bewegingsmelder erop kunnen plaatsen. Overdag is het wat lastiger, maar dan is het weer, de aanhouder wint. Steeds maar weer wegjagen en water gooien.

Volgens mij vechten ze om de gunst van de dames. Dus als er een krolse kat in de buurt is dan vechten de katers om haar hand (of pootje). Spreek de eigenaren er op aan dat je er last van hebt. Misschien kunnen ze de katten binnen houden of de dierenarts een kleine ingreep laten doen.

Weet je van wie de katten zijn? Veel katten op een kleine ruimte, met name bij katers, geeft problemen. Het territorium is te klein. Je kan de eigenaren er op aanspreken. Ik ben geen voorstander van het binnenhouden van katten, maar er zijn oplossingen. De eigenaren kunnen bijvoorbeeld de tuin afzetten of de katten alleen overdag naar buiten laten gaan.

Laat ze een paar keer flink schrikken met een stukje vuurwerk. Wel op een voor de beestjes veilige afstand uiteraard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100