me katten hebben last van roos in hun vacht wat te doen daar tegen?

ze eten purna one kattenbrokken en komen ook buiten.ze drinken niet echt veel en ze krijgen 1 soms 2 keer per week een kuipje sheba alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe komt een poes aan roos ? Er zijn drie hoofdoorzaken van het onstaan van roos; verkeerd voedsel met te weinig vet Een huidaandoening Parasieten Indien de roos ernstig is gaat U best even langs bij de dierenarts welke de juiste diagnose zal stellen en de juiste medicatie of het juiste middel om de roos te bestrijden. Wie heeft er de meeste kans op roos ? Gesteriliseerde en oudere katten zijn meer gevoelig voor roos dan jonge ongesteriliseerde katten. Gecastreerde katers missen hormonen welke zorgen voor een gezonde huid welke dan weer kan leiden tot roos. de dierenarts kan hiervoor vitaminen,mineralen of een medicijn voorschrijven om dit te verhelpen. Ouderdom Net zoals bij de mens krijgt de kat bij het ouder worden een drogere huid waardoor de kans op roos weer toeneemt. Behandeling Regelmatig kammen of borstelen van de vacht kan al veel leed voorkomen, ook voedingssuplementen in de vorm van vitaminen kunnen een oplossing zijn.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

Zijn je katten niet te dik? la ze zich door hun gewicht niet goed kunnen verzorgen is het natuurlijk zaak dit aan te pakken. Of zijn ze wellicht wat ouder, en lukt het door artrose niet zo goed meer om overal bij te komen? Glucosamine met zo nodig een pijnstiller kunnen helpen. Het voer wat je geeft is wel voor verbetering vatbaar. Geef eens een tijd kwaliteitvoer zoals bijvoorbeeld Iams, en natvoer van bijvoorbeeld Animonda of Schesir. Erg goed voor huid en haar van je kat is het om wat visolie aan het eten toe te voegen. Bij de dierenspeciaalzaak is zalmolie te koop, of je neemt capsules van het Kruidvat. Verder is borstelen lang niet zo goed voor de vacht als algemeen wordt gedacht. Zolang je kat geen klitten vormt laat je het kammen en borstelen het best achterwege.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100