Hoe kom ik er achter wat de geslacht is van mijn dwergpapegaaien zonder DNA test?

Ze zijn 3 maanden oud...

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan de bouw en aan het snaveltje kun je het zien. Ze moeten wel eerst volwassen zijn. http://www.dwergpapegaai.net/geslacht-bepaling/

Ik neem aan dat je in het algemeen weet wat het verschil is tussen een man en vrouw...bij vogels is dat het zelfde..gewoon even kijken.

De opening tussen het schaambeen is bij de pop groter dan bij de man, maar daarvoor moet je zeker weten dat je een koppel hebt. Heb je bij toeval twee mannen of twee poppen, dan heb je geen vergelijkingsmateriaal. Het zal je als leek toch niet lukken het minieme onderscheid te voelen. Een andere methode is pendelen, maar dat is een gave. Mijn broer sekste zo zijn broedkoppels en dat klopte als een bus. Ga met je vogels naar een kweker als ze volwassen zijn en vraag aan de man of hij ze kan onderscheiden. De goeden kunnen dat zeker.

Dna test is echt het betrouwbaarst, dan heb je 100% zekerheid. Is gewoon een kwestie van een paar veertjes insturen, deze moeten wel echt geplukt worden, het mogen geen uitgevallen veertjes zijn. Of anders een endoscopie, maar dan moet je vogeltje onder narcose en moet een kleine operatieve ingreep ondergaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100