Waarom kan onze hond zijn plas niet ophouden bij mij maar wel bij mijn vriend?

We moeten eerst een stukje over de galerij lopen en dan wachten op de lift. Onze hond (gecastreerde Duitse Herder van bijna 6) kan prima zijn plas ophouden als hij uit gaat met mijn vriend en plast pas als hij buiten op het grasveldje staat. Als hij met mij uitgaat dan is hij, denk ik, zo enthousiast dat hij zijn hele blaas al leegt op de galerij bij iemand voor de deur of bij de liften. Ik heb hem namelijk vanwege een dubbele hernia een jaar niet uit kunnen laten maar sinds kort lukt dat wel weer.
Ik negeer het gebeuren altijd en als hij klaar met plassen is breng ik hem eerst naar huis om de vloer schoon te maken. Daarna haal ik hem weer op voor de wandeling waarbij hij dus niet meer plast, ook buiten niet.
Eerst deed hij het alleen bij de eerste uitlaatbeurt maar inmiddels bij alle uitlaatbeurten op een dag van mij. Wat kan het zijn en hoe kom ik er vanaf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt door hem uit te laten plassen en erna direct weer naar huis te gaan alleen maar bevestigd dat de hond daar zijn behoefte mag doen. Het beste kun je in het vervolg voor zover dit gaat met je rug,snel doorlopen en hem niet eens de kans geven om daar zijn poot op te tillen of te gaan zitten met plassen. Zodra je ziet dat hij dit wil gaan doen zeg je nee,maar blijf wel doorlopen. Als hij buiten is ga je direct naar de plaats waar hij zijn behoefte wel mag doen en dan uiteraard belonen. Blijf dit stug volhouden en je zult zien dat je hond snel weet dat plassen in de galerij niet is toegestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100