onze hond pikt van alles van tafel en andere plekken, maar alleen als wij er niet bij zijn; hoe leer ik hem dat af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou je hem af kunnen leren door hem in een val te laten trappen waar hij van schrikt. Stel, je zet een blikje met knikkers op scherp, zodanig dat het met donderend lawaai omvalt als hij iets van tafel wil pakken. Dat helpt, maar dan moet hij echt goed schrikken. Zo zijn er diverse vallen op te stellen die werken waar je niet bij bent. De bedoeling is dat de hond de schrik koppelt aan de boterham met worst die hij wilde pikken en zich een tweede keer bedenkt. Hij moet echter een aantal malen achter elkaar door schrik geblokkeerd worden in de uitvoering, zonder dat er een geslaagde poging tussen zit, anders werkt het niet. Wees creatief en bedenk iets wat in jullie situatie helpt. De hond weet op deze manier dat die boterham met worst de veroorzaker van de ellende is en zal dat niet aan jullie toeschrijven. Deze truc blijft dus helpen als je er zelf niet meer bij bent. Volgens hondentherapeute Bets Engel (de Hond de Baas) is driemaal opeenvolgend goed schrikken voldoende voor een blijvend effect.

Een hond is een opportunist, indien hij dit nooit geleerd heeft om nergens aan te komen zonder toelating zal hij dit blijven doen...oplossing, leer met hem werken zodat hij weet wat wel en niet mag of beter, zodat jij leert hoe dit hem duidelijk te maken. Een goede hondenschool kan je hierbij zeker helpen, dan leer je je hond onder appél te zetten, leert hij wachten, leert ie wat wel en niet mag...en leer jij alles over hoe je dit van je hond kan gedaan krijgen. Veel werk en nog veel meer geduld met een consequente aanpak...denk niet dat dit in één twee drie zal lukken want dan bedot je enkel jezelf !

Bronnen:
http://www.hondencentrum.com/forum/opvoedi...

Dieren zijn opportunisten zoals iemand al eerder zei. In mijn ogen is dit niet af te leren. Bij ons stelen de katten, de hond niet. Onze oplossing is om gewoon niets te laten liggen wat ze zouden kunnen eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100