hoe zie ik of een konijn mannelijk of vrouwelijk is ?

Ik heb pas een konijntje gevonden,
ik weet van wie het is (een volwassen man met 3 kinderen)
Ditzelfde konij heb ik 2x gevangen voordien en toen ik zei, ik heb je konijn weer zien lopen zegt hij gewoon. Maakt niets uit het is al weken weg, laat maar lopen.
Dus nu besluit ik het te houden !!
Maar ik vind het zielig zo alleen dus wil er een ander konijntje bij zetten maar ik wil zeker geen 2 mannetjes bij elkaar plaatsen. Want dan gaan ze normaal vechten, niet dan ?
2 vrouwtjes mogen toch wel samen he ?

Weet jij het antwoord?

/2500

maar hoe kan je het verschil dan zien? Het geslacht van een konijn kun je alleen zien aan de geslachtsopening. Bij onvolgroeide konijnen is het verschil vaak maar moeilijk te zien. Hier worden dus ook veel fouten mee gemaakt. Al heel wat konijnen hebben een andere naam gekregen omdat achteraf bleek dat het een vrouwtje was in plaats van een mannetje, of andersom. De geslachtsopening kun je vinden tussen de achterpoten. Je kan hiervoor het beste je konijn op je schoot zetten en achterover kantelen, zodat zijn rug tegen je buik aan komt. De achterpoten wijzen dan richting je knieën. De geslachtsopening ziet er bij zowel mannetjes als vrouwtjes uit als een soort roze bobbeltje met 2 gaatjes. Naast de geslachtsopening kan je de geurklieren zien. Dat zijn 2 langwerpige holtes waarin geurstoffen worden gemaakt. Soms zie je er wat bruinige afscheiding in zitten. Dat stinkt heel erg en kan je voorzichtig weghalen. Is dit nog te moeilijk kijk dan in bron voor foto's en andere mogelijke verschillen.

Bronnen:
http://www.hetkonijn.nl/konijninfo/aanscha...

Het gaat om de afstand van de anus en geslachtsopening en de vorm van de geslachtsopening. Bij een ram is de geslachtsopening rond en op grotere afstand van de anus. Bij een voedster is de geslachtsopening spleetvormig en dicht bij de anus. Nog een paar extra verschillen als de konijnen wat verder ontwikkeld zijn: Een ram krijgt ballen. Bij een gecastreerde ram of een jong konijn zijn deze echter niet te zien. Ook kan een volwassen konijn ze intrekken, ze zijn dus niet altijd goed zichtbaar. Als je voorzichtig boven de geslachtsopening van een ram wrijft/zachtjes duwt komt het geslacht naar buiten. Over het algemeen is de kop van een ram ook wat breder dan die van een voedster. In onderstaande bron staat een filmpje dat laat zien hoe je het geslacht van je konijn kunt bekijken !!!

Bronnen:
http://www.bunnybunch.nl/konijnen/geslacht...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100