Wat kan ik doen om de kat te bevrijden van die viltige klitten in d'r vacht?

Vlak bij de huid heeft mijn kat klitten in haar vacht. Harde stukjes. Weet het niet beter te omschrijven als 'vilt'.
Ik neem aan dat het komt omdat ze niet lenig gnoeg meer is om te wassen. Af en toe kam ik er wat uit, maar dan doe ik haar pijn. Ze vindt het erg onprettig. Iemand een goede tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, voordat het haar een klit wordt en vervolgens vervilt, ligt hier een taak voor de mens... KAMMEN iedere dag, doe je het minder, dan zoals je nu merkt komen er klitten en wacht je dan nog, vervilt het... Oplossing: Nu met een klein handwerkschaartje met fijne lange punten kun je bij poes als ze voor je ligt HEEL VOORZICHTIG bij de huid de haartjes door knippen, zit de verviltte klit helemaal tot op de huid, dan raad ik je aan naar een kattentrimmer te gaan, deze hebben er voor geleerd, doen de dieren geen pijn, weten wat ze doen... Dus ben je huiverig, doe het dan NIET zelf. Wanneer het probleem opgelost is, daarna ELKE DAG kammen... Succes! Toegevoegd na 6 minuten: Je zegt: "Af en toe kam ik er wat uit, maar dan doe ik haar pijn." Dat is logisch, je probeert VERVILDE klitten er uit te kammen... je slaat 2 stappen over, éérst kammen, daarna als er een klit is deze er het best uitkammen, heel VOORZICHTIG, maar NOOIT een verviltte klit eruit kammen... dat doet PIJN!! Toegevoegd na 19 minuten: VERVILTTE klitten ~ natuurlijkl

Ik heb een kater in huis die lenig genoeg is on zich nog wel overal te kunnen wassen en toch die klitten heeft. een personen kam of katten borstel vind hij verschrikkelijk maar mijn haarborstel met metalen pinnetjes met een plastic bolletje vind hij heerlijk. ik borstel elke dag en krijg zo vele klitten eruit. Die gene die er niet uitgaan knip ik af met een klein schaartje.

Mijn zus had dat probleem ook bij haar langharige katten....ze kreeg ook die klitten er niet uit. Ze heeft toen 1 keer de kat geschoren, zodat alle klitten weg waren en vanaf toen elke dag kammen...sindsdien hebben de katten geen klitten meer gehad.

Voor ons hondje met vrij lang, zacht haar dat ook snel klit hebben we een kam met een soort gebogen mesjes. Klinkt eng, maar de mesjes zitten in de bocht zeg maar, dus je kunt je dier of jezelf er niet mee bezeren. Je haakt de kam onder de klit en trekt hem dan door de klit heet, waardoor je de klit als het ware doorsnijdt. Een gemakkelijke, pijnloze manier om je kat van klitten te ontdoen. In de link zie je plaatjes van de kam (volgens mij bij vrijwel elke dierenwinkel te koop). Toegevoegd na 1 minuut: *heen ipv heet

Bronnen:
http://www.beslist.nl/products/dieren_acce...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100