Valkparkiet vrij stil en maakt zich breed. Wat betekent dit?

Wij passen sinds een paar dagen op de valkparkiet. Vandaag (het is de tweede dag dat hij hier is) is hij vrij stil, reageert weinig op de omgeving (of minder dan anders) en maakt zich breed/blaast zich op. Wat betekent dit? Moet hij nog wennen aan de nieuwe omgeving? Of kan het zijn dat hij het koud heeft?

Toegevoegd na 33 seconden:
Vogelkenners, reageert u!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als vogels bol gaan zitten voelen ze zich niet lekker. Het kan stress zijn, aangezien hij net in een nieuwe omgeving is, maar vogels kunnen door stress ook echt ziek worden. Kijk even dit weekend aan, zorg dat hij op een rustige plek uit de tocht en niet naast een deur of raam zit, en als hij na het weekend nog ziek is kun je het beste even een gespecialiseerde dierenarts zoeken in je buurt. Ik weet niet of jullie of visite roken in huis, maar dit mag niet in de kamer met de vogel erbij. Waarschijnlijk is het nu dus gewoon nog stress en moet hij even wennen, maar let goed op en als hij slechter lijkt te gaan of bol blijft zitten toch even een dierenarts zoeken!

Geef de vogel zijn voer, zijn water en zijn rust. Hij mist zijn maatje. Ik neem aan dat een vogel alleen is. Hang een spiegel(tje) op waardoor hij een andere vogel kan zien. Laat ook de geluiden van andere vogels horen. Zet de radio zachtjes aan als jullie weg zijn. Wat ook helpt als je dat hebt is een geluidbandje van zijn gezin. Beter is via de telefoon de vogel te laten praten of laten luisteren naar het gezin. Nu denkt de vogel dat zijn maatje dood is. Vogels zijn vrij snel eenzaam. Toegevoegd na 5 minuten: Vogels zijn rare beesten als eenzaamheid is dan reageert hij vrij snel als hij zijn maatje ziet of hoort. Toon een video van zijn gezinsleden misschien dat hij daarop reageert. Misschien mist hij de televisie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100