Wij hebben een labrador van 9 maanden. Hij heeft echter verlatingsangst. Weet iemand wat we er aan kunnen doen?

Hij is, al zijn we maar een minuutje weg, verschrikkelijk blij en springt tegen je op. Hij vreet alles stuk als hij alleen is. En doen we hem in een bench dat jankt hij alles aan elkaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je even weg bent geweest negeer het gedrag van je hond dan volkomen als je weer binnen komt . Totaal geen aandacht geven dus Pas als hij rustig is haal je hem even aan Stop hem als je thuis bent af en toe even in de bench en laat hem er na een paar minuten weer uit Als hij zich netjes heeft gedragen beloon je hem met je stem en eventueel een snoepje Als hij heeft zitten janken in de bench negeer je hem volkomen als je hem eruit haalt Blijft hij rustig in de bench dan laat je hem er steeds wat langer in maar zorg je zelf dat hij je niet kan zien maar wel kan horen bijvoorbeeld Blijft hij rustig , dan beloon je hem als je hem weer eruit haalt Daarna doe je hem in bench en zorg je hij je niet kan zien of horen En zo voer je het steeds langer op Als dat allemaal goed gaat kun je hem trainen om alleen in huis te zijn zonder dingen kapot te bijten Zorg dat er geen verleidelijke dingen in de kamer staan zoals schoenen bijvoorbeeld Ga een paar minuten de kamer uit en als je weer terug komt en hij is aan het slopen geef je hem een duidelijke en luide foei en verder negeer je hem Maakt hij niets stuk dan beloon je hem op de zelfde manier als eerder beschreven met de bench training En ook dit voer je steeds langer op Goed gedrag is belonen , slecht gedrag is luide en duidelijke foei en verder negeren

Je zou iets kunnen kopen waar hij lang mee bezig is. Bijvoorbeeld speeltjes of een botje. Wij lieten onze labrador in de tuin en kon ook de schuur in. Dit zouden jullie ook kunnen proberen. Als jullie kussen in de tuin hebben zou ik ze wel weghalen, uit eigen ervaring buiten ze dit ook stuk.als dit niet werkt kan je hem ook in de bench doen als je thuis bent. Zodat hij ziet dat er niks kan gebeuren. Hoop dat het lukt veel succes.

Bronnen:
Hondenboek

Bij het alleen laten van de hond maken veel mensen de fout door weg te gaan als de hond opgewonden is. Alles moet worden aangeleerd. Stelregel is, of je nu 2 of meer minuten weggaat, dat je alleen de kamer verlaat als de hond totaal ontspannen is. Je zegt een hond nooit gedag bij het weggaan. Je zegt een hond pas gedag bij binnenkomst nadat je je jas hebt uitgedaan, je boodschappen hebt weggezet en zelf rustig bent gaan zitten. Dan roep je de hond bij je voor een verwelkoming. Een hond die bij verwelkoming opgewonden is laat je eerst zitten tot hij totaal ontspannen is, anders beloon je zijn opwinding. Blijf zelf uitermate ontspannen. Heb geloof in jouw recht om het pand naar believen te mogen verlaten. Begin bij een paar minuten en voer dit op als het goed gaat, maar je eigen houding van rust en vertrouwen moet de basis zijn. Er zijn honden die het verschrikkelijk vinden om achter te blijven in een bench als ze normaal nooit in de bench liggen te slapen. Dan maak je ze zelf onrustig. Als ze gaan slopen als je weg bent, zijn ze niet ontspannen geweest toen je vertrok. Je moet die rust op alle vlakken proberen in te brengen bij de hond. Ook als je gaat wandelen moet je pas beginnen nadat de hond rustig zittend zijn riem heeft laten aandoen. Bij het eten geven moet hij ook de rust kunnen opbrengen om te wachten tot jij hem toestemming geeft om te gaan eten. Een baas die angstig en ongerust is, levert een hond op die zich verlaten voelt en die denkt dat hij voor alles de verantwoordelijkheid draagt. Ga je dan weg, dan is hij bezorgd om jou, omdat hij denkt dat hij je in de gaten moet houden, dat jou niets overkomt. Ik weet dat een labrador ongelofelijk hyper kan zijn, van het grootste belang dus bij deze honden goed leiderschap te tonen en rust uit te stralen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100