Hond met zweet "voeten", wat te doen ?

Mijn hond heeft zweet "voeten", de vloer in huis stinkt verschrikkelijk alhoewel ik dagelijks dweil met dettol in het water blijft de vloer maar enkele uren "geurvrij".
Zo heeft mijn stofzuiger ook die geur opgenomen en als ik hem gebruik moet ik kokhalzen van de geur die dan in het hele huis hangt !!!Een nieuwe zak helpt niet.
De honden deken was ik 2 X per week.
Weet er iemand raad ??? Kan ik de hond van die zweet"voeten" afhelpen?
Deze indringende geur is echt met momenten ondraaglijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

denk dat er wat mis is met de voeten van je hond, onstoken o.i.d. huismiddel ; was de voeten van je hond in de bio-tex, helpt goed tegen ontstekingen, anders maar eens naar de dierenarts wellicht? succes, nussie

Honden kunnen alleen zweten via hun bek (hijgen) en via voetzolen om hun overtollige warmte kwijt te raken. Hier kun je dus niks tegen doen en als je daar last van hebt, kun je speciale schoentjes kopen die eigenlijk bedoeld zijn voor trektochten op ruw terrein, maar dit koop je dan puur voor jezelf en niet omdat je hond dit nodig heeft want die wil gewoon op 'blote' voeten kunnen lopen.

Honden hebben inderdaad geen zweetklieren in de poten, alleen in de tong. Dat is ook de reden dat een hond hijgt bij warm weer. Hoe zien de poten er verder uit? Je zou het eens aan de dierenarts telefonisch voor kunnen leggen, de poten van een hond dragen altijd wel enigszins geurtjes met zich mee, maar als dit echt begint te stinken dan zou ik er eens naar laten kijken. Misschien inderdaad een infectie. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100