Hoe leer ik mijn kat dat er eten in zijn voerbakje zit?

Op aanraden van mijn dierenarts heb ik mijn kater jarenlang twee keer per dag eten gegeven. Een maal als ik opstond, een maal als ik thuis kwam van mijn werk.

Hij vrat dan gelijk zijn bakje leeg en was de hele dag onrustig. Zodra ik opstond rende hij gelijk naar zijn bakje in de hoop dat hij weer voer kreeg en liep hij constant miauwend achter me aan...

De dierenarts bleef volhouden dat dit normaal was en raadde mij af om zijn bakje vol te houden. Volgens haar is hij al te dik en zou hij zichzelf helemaal kapot eten.

Nu was ik onlangs een dagje weg en heb hem toen een volle bak gegeven. Bij terugkomst merkte ik dat er nog voer over was en dat hij dus niet meer gaat eten als zijn bak altijd vol is. Wel is hij nu veel rustiger en rent hij niet steeds achter mij aan.

Dit laatste lijkt mij veel wenselijker, dus nu zorg ik er inderdaad voor dat zijn bak altijd vol is en dat gaat heel erg goed op een punt na.

Iedere ochtend staat hij voor mijn slaapkamerdeur te zeuren om eten. Dit doet hij tot ik opsta, dan rent hij naar de keuken om zich gelijk op zijn (nog gevulde) bak te storten.

Blijkbaar heeft hij niet in de gaten dat hij al kan eten voor ik opsta!

Hoe kan ik hem duidelijk maken dat hij niet hoeft te wachten tot ik opsta?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100