Bij hoeveel weken gaan/mogen kittens door het huis scharrelen?

De kittens zijn op 08/09-07-11 geboren. Ze kunnen al redelijk kruipen/lopen, maar wanneer kunnen ze door het huis en besef hebben waar de doos is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zijn nu dus 18 dagen oud. Erg klein nog. Ik zou ze niet te ver van het nest laten afdwalen. Al zal de moederpoes de kleintjes wel weer terughalen als ze te ver afdwalen. Een verdwaalde kitten kan heel intens roepen om mama! Een huis kent echter vele gevaren voor zulke ukkies. Ze kunnen tussen deuren komen, wegkruipen in hoekjes waar de moeder en jij niet bijkunnen etc. Beperk dus liever de ruimte nog waar ze rondscharrelen en houd ze in de gaten. Laat ze in ieder geval nog binnen 1 kamer. Bouw het territorium waarin ze mogen komen langzaam in de komende weken op. Ga je van huis, houdt ze dan wel altijd in 1 ruimte. Je wilt niet dat als je thuiskomt er 1 achter de voordeur zit en wegschiet, je je nek breekt over zo'n humpie etc. Verder: veel plezier met je kleine grut!

Als ze gaan lopen, laten lopen, het is de natuur en zo ontwikkelen ze zich. En daarnaast, mocht één de doos kwijt raken, dan reageert moeders wel op het gemauw van de kleine. Uiteraard wel even een oogje in het zeil houden hè? Dat ze niet in kleine ruimtes gaan kruipen waar ze bv knel kunnen gaan zitten. Veel plezier met de kittens!

ondernemend grut he? :) ze doen alles wat gevaarlijk is of kan zijn dus hou het wel in de gaten. zorg dat je huis kittenproof is. ondernemende kittens hou je niet tegen dus zorg ervoor dat nu nog even niet al te veel kunnen ondernemen. zelf had ik mijn kittens in een box met volieregaas (aan de buitenkant, en scherpe kanten weggewerkt!!) zo konden ze wel rond struinen zonder gevaar, en ik durfde van huis zonder me af te vragen wat ze zouden uitvreten. ook dit is maar tijdelijk hoor, je ontkomt er niet aan dat ze gaan klimmen en ontdekken (en dat gaat bij kittens er vlot die ontwikkeling) let dus op kabels/snoeren, zware dingen die ze om kunnen gooien of bovenop zicht krijgen, giftige planten etc etc. zie link voor meer info

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100