Wat moet je doen bij kennelhoest en paniek bij de hond ?

Mijn hond is vandaag bij de Dierenarts geweest. Hier werd bekent dat hij kennelhoest heeft ( gekregen via zn kennelhoest inenting :( ) . Vind het zo sneu voor hem. Hij kan niet slapen. En raakt telkens helemaal in paniek. Ik heb wel pijnstillers maar die lijken niet te helpen.Telkens als hij op staat raakt hij in paniek en durft niet meer te gaan slapen. Wat kan ik het beste doen ? Als hij wakker is is zijn ademhalen wel snel maar niet extreem snel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent vandaag geweest dus je kunt eigenlijk niet verwachten dat de medicijnen direct aanslaan,dit duurt wel een paar dagen,meer kun je niet doen. Heeft je hond een hoestdrank gekregen?

Tip van Maria is zeker ook prima en je kan al volstaan met een simpel hoestdrankje voor kinderen of tijmsiroop als je nu niets anders in huis hebt. De DA geeft meestal al wel een drankje mee dat de keel zeer licht "verdooft" en ook dan zal iets helpen. Kennelhoest klinkt vreselijk , maar is bij verder wel gezonde en niet al te oude honden beste te vergelijken met een verkoudheid (die opkomt) bij mensen . Keelpijn en soms benauwd, opgezette slijmvliezen enz zijn ook hinderlijk,ook met slapen ;) Verder voor nu, help je je hond door de paar lastige dagen het beste heen door letterlijk en figuurlijk zo min mogelijk prikkels te geven (opwinding door aandacht bv telt ook) en de ligplaats van hem zo haar-en stofvrij mogelijk te houden. Uitlaten moet uiteraard, maar hou het kort en na de behoeftes gedaan te hebben weer gewoon laten rusten. Wel belangrijk is dat je je hond nu niet een halsband omdoet tijdens uitlaten maar koop een tuigje of improviseer even iets zodat welke druk dan ook op zijn keel uitgesloten wordt. Voor de rest is mijn tip: zorg dat jij als baasje niet ongerust wordt of laat voelen "er is iets aan de hand, hij is zielig"enz . Honden voelen ook ongemerkt de emoties wel van hun baasjes, en deze bezorgdheid kan hun al letterlijk ook 'benauwd en onrustig' maken ;) Sterkte en succes verder!

Laat je hond inenten tegen kennelhoest Mijn honden moeten ingeent zijn wanneer ik ze naar de kennel breng. Voor de rest kan je de adviezen van de dierenarts volgen. Ga niet licht over deze aandoening, omdat het ook een chronische hoest kan veroorzaken. Inenten dus Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100