wat kan de oorzaak zijn dat mijn kat zo vermagerd?

mijn kat is de laatste weken vermagerd maar ze eet nog wel hetzelfde als ervoor

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga met je kat naar de dierenarts, sterke vermagering kan duiden op bijvoorbeeld een schildklierafwijking of suikerziekte, dit is iets wat je niet moet verwaarlozen.

Als de kat opvallend vermagert dan is er inderdaad meestal iets meer aan de hand. Je ziet katten in het voor- en najaar nog wel eens wat dunner worden, maar het dier mag niet teveel vermageren. Naast de reeds genoemde schildklierproblemen of suikerziekte kan het veroorzaakt worden door bijvoorbeeld veelvuldig braken, nierfalen of slechte eetlust. Ga met het dier dat aan het vermageren is dus inderdaad langs bij de dierenarts voor nader onderzoek.

Al ze duidelijk afvalt, meteen naar de dierenarts. Het kan zoals al gezegd uitgebraakt worden, het gevolg zijn van nierfalen, suikerproblemen, etc. Ontworm je de kat en zo ja, waarmee? Het kan nl ook een lintworm zijn. Een dierenarts kan aan de hand van bloedonderzoek precies vaststellen wat er aan de hand is. Als het zoiets simpels is als een worm, kan hij of zij je adviseren in welke wormenkuur past bij de betreffende worm. In elk geval niet mee wachten, want in tegenstelling tot bij andere zoogdieren wordt niet het vet verbrand als ze te weinig binnen krijgen, maar juist opgeslagen op de lever. Gevolg is leververvetting, galproblemen, etc. Wij zijn zo onze poes kwijt geraakt, die viel in een maand tijd ontzettend veel af (werd pas echt duidelijk in de laatste twee weken) en toen we er mee bij de dierenarts kwamen was het eigenlijk al te laat. Ze heeft vanwege het snelle afvallen leververvetting en vervolgens geelzucht gekregen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100