kan ik mijn hond om deze tijden uitlaten?

Kan ik mijn hond om
9:00 tot 9:30
en dan om
15:00 tot 16:00
en dan om
21:00 tot 21:15

Kan dit of zit er dan te veel tijd tussen???

En als ik ze uitlaat dan is het niet wandelen dan is het rennen, spelen enz
Ik hoor het graag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wij hebben pasgeleden ook een puppie gekocht en die lieten we 4 keer per dag uit maar al snel bleek dat dat te veel was. ik vind de tijden van jou uitlaatbeurt wel goed.aangezien je rend speelt en wandelt,is i ook veel energie kwijd als hij terugkomd.ik neem aan dat hij ook tussen de uitlaatbeurten nog lekker in de tuin speelt. je kan deze tijden gewoon aanhouden.en als er te veel tijd tussen zit merk je dat vanzelf. als hij bijvoorbeeld een plasje in de tuin doet terwijl hij dat bij je uitlaatbeurt ook al heeft gedaan. succes met de uitlaattijden

hoi, als ik jou was zou ik me niet aan vaste tijden houden om je hond uit te laten, het dier heeft een biologische klok en weet heel goed wanneer het 9:00 of 15:00 is, als je hond eenmaal gewent is om telkens op dezelfde tijden te gaan wandelen, raakt de hond in een routine, en zal de hond zeuren als u om kwart over 9 nog binnen zit, je hond zeurt dan echt, gaat blaffen/grommen tegen de personen in het huishouden, en dat moet je niet willen ( lijkt mij ), hetzelfde is dat met eten! pas ermee op, ook niet elke keer na het uitlaten gelijk geven, ze leggen dan snel de klik met uitlaten=daarna eten, maar verder is 3x per dag een halfuur voldoende, als je een grote hond hebt zou je ook vaak naar een groot bos of natuurgebied lekker kunen spelen en rennen met de hond.

Tussen de laatste tijd 's avonds en de eerste, de volgende ochtend, zit wel heel veel tijd, maar een goed opgevoede en gezonde, sterke hond kan dit wel aan. Persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan 's ochtends een uur of anderhalf vroeger en liefst 's avonds een uurtje later. Dan is het betere verdeeld over de gehele dag. Verder ligt het er ook nog aan hoe oud je hond is en hoe actief hij verder is.

Die van 3 uur zou ik met deze hitte even lekker laten vervallen en gewoon even op de plaats laten oid want het is veels te heet nu voor ze . Onze honden gaan ook nooit voor half 9 naar buiten en soms zelfs pas om 9 uur En ze weten verdraaid goed dat ze daarna eten krijgen . Net zo goed als dat ze weten dat ze s 'avonds rond half 7 ook weer eten krijgen Om een uur of half 2 worden ze weer uitgelaten en s 'avonds om een uur of 6 aan we ff lekker buiten spelen met ze Ze gaan s 'avonds om 9 uur / 9:15 voor het laats naar buiten en verdraaid , ze weten dat ze dan nog een snoepje krijgen en dat het daarna gedaan is met de pret Toegevoegd na 2 minuten: En als het regent willen ze niet eens naar buiten, dan slaan ze met gemak een uitlaat beurt over :-D

Wat fijn dat je er zo over nadenkt en informatie inwint, je bereid je goed voor. *)‘s Morgens om half zeven [ 06.30 ] even een plasje voor de deur [20 meter naar links en 20 meter naar rechts lopen van de voordeur] voor de eerste hoge nood. *)Daarna is 9 uur [ 09.00 ] voor de eerste wandeling van een half uur een goede tijd. *)De tweede wandeling van een uur om 3 uur [15.00] is goed als het echt een uur is. *)Als je de hond na de wandeling van een uur, dus om 4 uur [ 16.00 ] eten geeft, prima, maar *)een uurtje daarna [ 17.00 ] moet er toch echt geplast worden, hoeft niet lang : blokje om. *)Dan wil je om 9 uur ‘s avonds [ 21.00 ] een kwartiertje voor de nacht en nu heb ik een tweede probleem met jouw schema! *)Als je om kwart over negen [ 21.15 ] binnen komt met de hond zou je 12 uur later pas ..... nee dat kan niet, dat duurt Echt Te Lang!! *)Daarom MINSTENS ‘s morgens vroeg een plasje voor de deur, anders loop je ook dikke kans op "ongelukjes" binnen en dat is niet fijn! Antwoord Je uitlaat-schema is bijna goed! ‘s Morgens een plasje voor de deur, anders zit er teveel tijd tussen de laatste en de eerste wandeling. Bovendien moet de hond nadat hij gegeten heeft ook nog een blokje om. Denk niet : ‘t zal wel loslopen, want een hond hebben, betekent een hond verzorgen en dat is verantwoordelijkheid die veel tijd kost. Hoe goed je hier ook over nagedacht hebt, vergeet niet dat ook al wil je gaan sporten na school de hond UIT MOET. Ook als je een uitje hebt of een leuke afspraak… de hond MOET UIT. Dat kan wel minstens 12 tot bijvoorbeeld 18 jaar duren, zo oud kan een hond worden… en jij, ga jij studeren, na school… en wat doe je dan met de hond… of ga je misschien werken en zeg je dan : ik moet naar huis, de hond uitlaten… waar blijft de hond….. Denk er alsjeblieft nog eens goed over na, het lijkt er op dat je het alleen moet doen, weet waar je aan begint en realiseer je dat je veel vrije tijd opgeeft!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100