Mijn agapornis verzamelt papiersnippers, is dit nestdrang?

Zij (tenminste, dat denken we) maakt steeds dunne maar lange strookjes van de krant. Daarna neemt ze dat strookje dan mee naar een (op de zij-liggende) plantenbak bovenop de kast. Als je allee al in de buurt komt van de kast, begint ze het al te verdedigen.
We weten niet zeker of het een vrouwtje is. Maar we hebben haar een keer (in de kooi) bij andere agapornissen gezet, daar begon ze meteen met haar vleugels wijd en met de staart omhoog te zitten.

Is het een vrouwtje? En is dit nestdrang? Kan ik binnenkort een eitje verwachten? Want er is geen andere aga in de buurt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja zeker is dit nestdrang. Je kan eitjes verwachten, maar die zou ik dus weghalen als ze onbevrucht zijn. Een vogel op onbevruchte eieren laten zitten is zinloos en niet goed voor de vogel. Waarom zorg je niet voor een partner, dan raakt het dier niet zo gefrustreerd. Kan je aan het uiterlijk niet zien of het een pop of een man is? Neem haar/hem mee naar een vogelkweker en vraag wat hij ervan vindt. In de meeste gevallen is er een klein grootte verschil als het niet aan veerkleur te zien is. Overigens slepen beide geslachten met papiersnippers als ze samen zijn en gaan nestelen, dus over het geslacht zegt het niet zoveel. Als ze een eitje krijgt heb je natuurlijk wel zekerheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100