hoe kan ik mijn hond leren spelen?

ik heb voor mijn hond een touwtje gekocht , en hij speelt er wel mee maar snapt niet dat hij erin moet bijten .
hoe kan ik dit leren?

Toegevoegd na 1 minuut:
hij weet dus niet dat hij hem moet pakken , het is een touwtje waar je aan moet trekken

Weet jij het antwoord?

/2500

In de meeste gevallen kan je dieren iets leren door klassieke conditionering: als de hond (toevallig) doet wat jij graag wilt beloon je hem d.m.v een snoepje bijvoorbeeld. Na een tijdje zal hij dit vanzelf gaan doen en waarschijnlijk zal hij ook doorhebben dat hij ermee kan spelen zonder dat hij het voor een snoepje zal doen.

Ik deed altijd trekspelletjes met de pup. Er word gezegd dat je dit niet moet doen. Maar dat valt wel mee, je moet de pup alleen niet laten winnen ;-) Je zwaait met het touw voor zijn neus heen en weer, 10 tegen 1 dat hij het op een gegeven moment beet pakt. Dan kun je een trekspelletje doen. Wat ik altijd deed, was dan op een gegeven moment "los" zeggen, en dan liet de hond het los (dat moet je hem wel leren natuurlijk, dat "los" betekend dat hij het gene dat hij in zijn bek heeft moet loslaten.) Daarmee "win" jij het spel, en is het dus niet slecht voor de opvoeding. Omdat jij bepaald wanneer het spel eindigt, en de hond niet aangeleerd word dat hij spullen uit je handen mag trekken.

Je kunt ieder hond zover krijgen dat hij alles oppakt of in de bek neemt, maar dan moet je van het speeltje eerst een prooi maken. Gooi het trekkoord in de lucht en vang het op, gooi het van de ene hand in de andere en zie of de hond het met de ogen volgt. Trek het over de grond van de hond af en wek zijn jachtdrift op. Dan krijgt hij zin om het te pakken. Geen snoepjes gebruiken bij succes, de 'prooi' zelf is al een beloning.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100