Wat kan ik doen als ik vind dat er in een dierenwinkel slecht voor de dieren gezorgd wordt?

In een dierenwinkel vlakbij mijn huis wordt volgens mij slecht voor de dieren gezorgd. Grote papegaaien worden in veel te kleine kooien gehouden, de kooien zelf en het drinkwater zijn altijd heel vies. Er wordt zelfs binnen gerookt (laatst zaten er minstens 4 mensen midden in de winkel doodleuk te roken) wat heel slechts voor dieren is, vooral voor vogels. Wat kan ik doen? Eigenlijk vind ik dat het verkoop van dieren in dierenwinkels helemaal afgeschaft moet worden. Het is niet voor het eerst dat ik zoiets meegemaakt heb..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor klachten omtrent dierenwinkels kunt u terecht bij de NVWA, deze gaat dan de winkel inspecteren en kan zonodig de winkel sluiten. Ook kunt u via de site dierenwinkelinspectie een formulier invullen waardoor de wanpraktijken van de winkel in ieder geval naar buiten komen. Overigens is het roken in winkels geheel verboden, ook daar moet het NVWA op controleren.

Bronnen:
http://dierenwinkelinspectie.nl/
http://www.vwa.nl/organisatie/contact

Bel de dierenambulance, leg uit wat het probleem is en vraag of medewerkers van de dierenambulance een kijkje willen nemen. Zij weten daarna wel welke wegen bewandeld moeten worden.

Je kan de "dierenpolitie" inschakelen en dan moet je genoeg redenen hebben om Te bewijzen dat er echt slecht voor de dieren word gezorgd.

je kan altijd praten met de medewerkers of iets bellen wat met dierenmishandeling te maken heeft

Het makkelijkste is om het centrale meldnummer 144 'red een dier' te bellen. Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. De telefoon wordt aangenomen door speciaal opgeleide politiemensen die de juiste hulpverlener inschakelen. Afhankelijk van de melding wordt de politie, de Dierenbescherming, de Landelijke Inspectiedienst of de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit ingeschakeld. http://www.144redeendier.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100