kan er bij een grasparkiet een valkparkiet ?

ik heb een grasparkiet, kan daar een valkparkiet bij ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn gevallen in grote volières waarin het goed gaat. Echter zijn grasparkieten agressiever van aard dan de grotere valkparkiet. Deze kan dus vervelend (en agressief) zijn naar de valkparkiet. Als ze allebei erg jong zijn en samen opgroeien dan wil het ook vaak goed gaan. Anders zou ik adviseren ze apart te houden. Een valkparkiet is officieel ook geen parkiet, maar een kaketoe. Hopelijk ben je er een beetje mee geholpen. Toegevoegd na 2 minuten: Wij hebben zelf valkparkieten, zebravinken, kanaries en grasparkieten gekweekt. vraag indien nodig ook eens bij de dierenwinkel. Die zouden hetzelfde zeggen.

Nee, zou het niet aanraden. Een valkparkiet is veel groter en heeft andere behoeften dan een grasparkiet. Grote kans dat hij de grasparkiet aan zal vallen. Je kunt beter een tweede gras nemen.

Zeer zeker niet samen in 1 kooi. Het is al moeilijk en vereist specifieke kennis, om bij een al aanwezige grasparkiet een andere grasparkiet te zetten, laat staan een geheel andere soort. Maar: het kan wel dus, ieder in een aparte kooi. En laat je ze ook los (wat ik hoop!), dan nooit tegelijkertijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100