Wat kan het zijn ... een reutje van 2 1/2 jaar altijd en gele druppel aan zijn piemel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als een reu groene of gele druppels verliest, wil dat zeggen dat hij een voorhuidontsteking (balanopostitis) heeft. Je kunt hier alles over lezen op: http://www.maltezerinfo.nl/voorhuidonsteking%20reu.htm

Je kunt dit zelf schoonmaken met Molkewei;drogist , of bij de dierenwinkel verkrijgbaar; Belle's clean voor voorhuidsontsteking.

Het kan een ontsteking zijn maar dat hoeft echt niet. Vaak vormt er zich als het ware een kapje op, hier moet je niet aankomen of gaan poetsen met warm water. Dit beschermd de rest van zijn piemel en is juist een effectief mechanisme van het lijf. Er zijn teveel dierenartsen die gelijk ab voorschrijven.

Meestal is er geen sprake van een ontsteking, tenzij de afscheiding groenachtig is, overvloedig veel is en/of stinkt. Als daar geen sprake van is en het is maar 'n druppeltje, dan kun je de hond een week of twee dagelijks één of twee doodgewone vit-c tabletjes (met citroensmaak) geven. De urine wordt dan wat zuurder van en afscheiding wordt daar minder van, sommige dierenartsen adviseren het ook. Na die twee weken geef je de hond om de dag één vit-c tabletje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100