Wat voor gedrag vertonen mijn vissen? (filmpje)

Mijn vissen vertonen sinds vandaag maar vreemd gedrag wat ik niet kan plaatsen. Ik heb een filmpje gemaakt om te verduidelijken wat ik bedoel.

https://www.youtube.com/watch?v=coJuypSgwM8

Vanaf 17sec. Zie je wat ik bedoel.

De goudkleurige duwt constant de oranje vis.

Wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan het paaigedrag zijn, waarbij een mannetje het vrouwtje opjaagt, om haar heen zwemt en tegen haar aan duwt om haar zover te krijgen om eitjes te leggen, waarna het mannetje ze bevrucht.

De dierenwinkel vertelde mij. Goudvissen jagen elkaar op. Vooral een gewone goudvis en een sluierstaart. Ze kunnen dit uren doen zelfs tot de dood van de ander er op volgt.

Ik zie je vissen erg hard ademen. het lijkt op teweinig zuurstof. http://www.visaquarium.nl/weetje/Zuurstof-in-aquarium Heb je een filtersysteem in je aquarium? Door het water vooral aan wateroppervlakte te laten bewegen komt er zuurstof in het water. Planten alleen zorgen niet voor voldoende zuurstof.

mijn goudvis doet precies het zelfde vooral als ik net gevoerd heb. dierenwinkel vertelde me dat het toch een soort van terrotorium gedrag is. als het ook zo tussen door gebeurt nadat het eten al lang op is kan het paaigedrag zijn. het probleem is dat we eigenijk nooit mee maken dat een goudvis eieren legt daar de bak te vaak verschoond moet worden; en omdat veel goudvissen steriel zijn (dus geen jongen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100