Heeft een hond gevoel voor tijd?

Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat honden geen gevoel hebben voor tijd.
Nu heb ik gisteren de film Hachi gekeken (welke op een waar gebeurd verhaal gebaseerd is) en Hachi was iedere dag om 5 uur op het station om zijn baasje op te wachten.
Hoe kan dat als honden geen gevoel voor tijd hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het begrip voor tijd dat dieren hebben, is van andere zaken afhankelijk dan van een horloge. Het is afhankelijk van hongergevoel, licht, gedragingen van andere leden van de roedel enzovoort. Bij veel mensen werkt dat ook zo, maar we zijn ons dat niet meer bewust. Zonder horloge krijgen wij ook honger op de gangbare etenstijd, daar hebben we geen klok voor nodig. Als de krant in de bus wordt gegooid kunnen we opschrikken en denken: is het al zo laat. Als je in de winter met licht wakker wordt, weet je zeker dat je je hebt verslapen. Honden 'denken' dus niet: het is twee uur, maar weten het is tijd om te plassen: mijn blaas is vol. Tijd dat pa thuiskomt, want er worden aardappelen geschild. Tijd dat de kinderen thuiskomen, want er zijn al kinderstemmen te horen in de straat, dus... Ergo, honden hebben gevoel voor tijd, misschien nog wel beter dan wij.

Er wordt gezegd dat ze geen gevoel voor tijd hebben,maar ik twijfel daar zeer aan. Mijn honden wisten wanneer ze te eten kregen en naar buiten gingen want rond die tijd begonnen ze te ijsberen in huis en mij aankeken zo van: nou schiet eens op,het is etens/uitlaattijd. Toegevoegd na 1 minuut: Dit maak ik trouwens ook met mijn katten mee als het rond etenstijd wordt want dan beginnen ze te miauwen en heen en weer te lopen.

misschien geen besef van kloktijd maar wel combinatie tijd en patronen. Leuk om te lezen:http://www.kpnvandaag.nl/#algemeendagblad/hondbezoektiederedagdemisnaoverlijdenbaasje/

Zowel mensen als dieren hebben een innerlijke klok,een soort tijdsgevoel dat echter zeer stipt kan zijn,daardoor kon die hond alle dagen zeer stipt om 5 uur aan het station zijn,echter vaak afhankelijk van de zeer bepaalde dingen en vaste gebeurtenissen die daaraan vooraf gaan zodat de hond weet wanneer hij moet vertrekken om er "op tijd" aan te komen. Ook buitendieren hebben dit,zo had ik als kind eens een hond als vriend en deze hond woonde in een heel andere wijk ver weg,maar alle dagen als ik naar school vertrok stond hij al aan de deur van het huis waar ik bij mijn ouders woonde, op mij te wachten,en elke avond bracht ik hem weer terug thuis,maar elke morgen op het zelfde uur stond hij daar weer op mij te wachten...Zo weet ik ook van een everzwijn dat alle dagen daar bij de Boer ging om met de varkens mee te eten,maar gek genoeg enkel dan als die boer er met het eten aan kwam,gek hé?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100